Masca de protecție obligatorie chiar și în aer liber în două regiuni din Italia. Guvernul italian se gândește să extindă regula la nivel național

Două regiuni din Italia au decis să impună obligativitatea purtării măștii de protecție chiar și în aer liber, una dintre acestea fiind Lazio, iar cealaltă Basilicata. Guvernul italian ia în considerare extinderea acestei măsuri la nivel național, informează ziarul Corriere della Sera.

Potrivit sursei citate, norma a intrat în vigoare încă de vineri, 2 octombrie 2020 și pe lângă cele două regiuni au această obligație și locuitorii din Piacenza, oraș care se află în regiunea Emilia-Romagna. Excepție de la această regulă o fac copiii sub șase ani, cei care suferă de boli ce nu le permit purtarea măștii, precum și cei care fac sport sau exerciții fizice.

Mai mulți oameni politici din Italia, unii dintre ei membri ai Guvernului Conte, cer ca această măsură să fie impusă în toată Italia pentru a încetini creșterea alarmantă a numărului de noii infecții. Potrivit datelor publicate în buletinul de presă de ieri, 2 octombrie 2020, în Italia au fost înregistrate 2.499 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, iar în ziua precedentă acest număr a fost de 2.548, mai arată datele.

Președintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, este unul dintre primii care cer să fie introdusă obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber pe tot teritoriul Italiei. Acesta acuză, de asemenea, forțele de ordine că nu iau măsuri mai drastice pentru a-i pedepsi pe cei care refuză să poarte masca de protecție.

„Este scandaloasă absența controalelor din partea forțelor de ordine. Câte amenzi au fost date? Trebuie oprite toate autobuzele și trenurile care au persoane la bord ce nu poartă mască, altfel conviețuire cu virusul devine un gest de sinucidere”, a afirmat De Luca.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe de altă parte, Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a prezentat ieri Comitetului Tehnico-Știițific o cerere pentru reducerea numărului zilelor de carantină de la 14 la 7, aceasta urmând să fie analizată în următoarele zile.