Medic britanic, avertisment pentru femei pe timp de caniculă: „Nu introduceți înghețată în vagin”

Deși pare foarte neobișnuit, avertismentul medicului britanic are de fapt la bază o nouă metodă în rândul femeilor de a se răcori în ultimii ani, în special din Marea Britanie se pare, adică aceea de a-și introduce înghețată pe băț în vagin pe timp de caniculă.

Potrivit dr. Sarah Velsh, acest gest poate avea mai multe efecte nedorite, precum senzație de arsură, mâncărime sau durere.

„Vaginul este compus din piele foarte delicată și sensibilă. De aceea, lucruri care pentru alte zone ale corpului par a fi inofensive, dacă intră în contact cu vaginul pot provoca infecții, iritații și răni”, povestește doctorița pentru ziarul britanic Metro.

„Sunt multe lucruri care nu ar trebui să se apropie de un vagin și înghețata pe băț este printre primele. Gheața se poate lipi de pielea delicată a vaginului și poate provoca traume și pagube serioase”, mai adăugă medicul.

Sarah Velsh mai avertizează totodată și că orice aliment care este introdus în organul genital feminin poate lăsa microbi, poate provoca un dezechilibru și poate crea un ambient în care o bacterie să poată crește și să provoace infecții.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Avertismentul doctoriței britanice vine după ce în anii trecuți mai multe femei au declarat pe rețelele de socializare că au introdus înghețată pe băț în părțile intime pe timp de caniculă, fie în timpul preludiului cu partenerul, fie pur și simplu pentru a se răcori.

„O prietenă de-a mea și-a introdus o dată o un baton Snickers de înghețată în vagin ca un joc în preludiul cu prietenul ei din acea vreme și nu a fost deloc plăcut impresionată de senzația avută. Cum vă puteți imagina, a avut efecte neplăcute”, scrie jurnalista britanică de la Metro.

„Sfatul meu este să evitați introducerea oricărui obiect străin în organul genital pentru a nu crea riscul unei infecții. Sugerez să se poarte lenjerie intimă din bumbac și evitarea hainelor strâmte pentru a preveni iritarea și riscul apariției unei dermatite”, sugerează medicul ginecolog Shree Datta de la My Healthcare Clinic din Londra.