Medic din Italia administra pacienților ser fiziologic în loc de vaccinul anti-covid Pfizer

În loc de vaccinul anti-covid, un medic generalist din Falconara Marittima, în provincia Ancona, le injecta pacienților săi o simplă fiolă de ser fiziologic. Medicul avea flacoane cu vaccin Pfizer, dar, potrivit acuzațiilor și din motive care urmează să fie constatate, nu le-ar fi folosit, preferând să administreze pacienților ser fiziologic. A fost deschisă o anchetă și s-au făcut percheziții la clinica medicului respectiv, relatează La Repubblica.

Cercetările au fost demarate la ordinul procurorului din Ancona, după ce trei persoane au devenit suspicioase la reticența medicului de a elibera certificate de vaccinare și la o serie de inexactități cu privire la tipul de vaccin inoculat și datele rapelului. Conform celor reconstituite până acum de anchetatori, cazurile pacienților cărora li s-ar fi administrat soluție fiziologică în locul vaccinului anti-covid ar fi de aproximativ 30, dar poliția nu exclude că ar putea exista și alte persoane care nu știu că au primit o vaccinare fictivă.

De fapt, medicul avea în cabinet câteva flacoane de vaccin Pfizer, furnizate de ASUR Marche pentru a le administra unor pacienți specifici în conformitate cu protocoalele furnizate de măsurile recente, dar, din motive încă necunoscute, el a decis să inoculeze ser fiziologic pacienților. Din ceea ce au declarat aceștia, medicul i-ar fi pus să semneze că au primit vaccinul, dar nu le-a eliberat niciun document în acest sens.

Polițiștii echipei mobile, în frunte cu subcomisarul Carlo Pinto, încearcă să înțeleagă unde au ajuns multe doze din vaccinurile Pfizer care i-au fost furnizate medicului. Potrivit unor surse din anchetă, acesta ar fi asigurat că le-a administrat. În special, s-ar fi justificat spunând că a administrat soluția fiziologică unora dintre pacienții săi, deoarece aceștia îl tot rugau să-i vaccineze, iar el rămăsese fără doze disponibile.

@rotalianul