Menajeră din Italia, mușcată de câine în timp ce călca rufe la locul de muncă. După 9 ani nu a primit încă nicio despăgubire

O femeie care lucra ca menajeră a fost mușcată de un câine în timp ce călca la noua ei angajatoare. Incidentul s-a petrecut pe 14 iunie 2014, la Milano.

Deși a solicitat despăgubiri pentru prejudiciul suferit, până astăzi, la 9 ani distanță de incident, femeia nu a primit încă nicio despăgubire, menționează Il Giorno.

Femeia, în căutarea unui loc de muncă la acea vreme, a fost atacată și mușcată de câine, în timp ce dădea o probă la călcat rufe.

Proprietara casei s-a apărat spunând că femeia ar fi apropiat fierul de călcat de fața câinelui.

Mai mult, aceasta a menționat că animalul aparținea fiului său, nu ei, dar că orice daune ar fi fost acoperite de asigurarea lor. Cu toate acestea, asigurarea a susținut că polița nu era validă pentru acest incident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Menajera a decis să dea în judecată atât mama cât și fiul, cerând o despăgubire de 9.400 de euro.

Deciziile inițiale ale instanțelor au fost diverse

În primul rând, instanța a decis că responsabilitatea pentru câine aparținea proprietarei casei și a condamnat atât mama, cât și fiul, la o despăgubire de 7.486 de euro, iar asigurarea trebuia să acopere daunele.

Cu toate acestea, Curtea de Apel a redus suma și a susținut că fiul, ca proprietar legitim al câinelui, ar trebui să plătească, dar asigurarea nu ar trebui să acopere costurile.

Recent, a treia secțiune civilă a Curții de Casație a anulat decizia Curții de Apel și a cerut o nouă judecată a cazului.