Menajeră, îngrijitoare sau bonă pe timpul verii în Italia. Ce salariu se primește și care sunt condițiile de încadrare

Odată cu sosirea vacanței de vară, cererile pentru lucrătorii casnici în Italia, îngrijitoare, menajere sau bone, sunt în creștere. Chiar dacă perioada de muncă este temporară, ea trebuie să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege, cu plata conform grilei de salarizare și cu un contract de muncă, informează Investire Oggi.

Pe perioada estivă, în Italia sunt pe de o parte familiile care pleacă în călătorii de vacanță și care au nevoie de cineva care să rămână acasă și să ofere asistență unei persoane în vârstă, mama, tatăl sau bunicii, care nu pot înfrunta o călătorie prea lungă și sunt nevoiți să rămână la domiciliu. De asemenea, sunt părinții care au copii mici și odată cu închiderea școlilor și grădinițelor au nevoie de o bonă pe timpul verii care să îi supravegheze pe cei mici. Și nu în ultimul rând, numeroase menajere, îngrijitoare sau bone care pleacă în concediu de odihnă după un an de lucru și este nevoie de personal care să le substituie la locul de muncă pe perioada absenței lor.

Cu alte cuvinte, există tipuri diferite de situații care pot justifica cererea de personal casnic pentru perioada de vară, cu contracte pe termen scurt.

Dar care sunt regulile pentru angajare și cele salariale pentru munca personalului casnic pe timp de vară pentru a fi în ordine, conform legii?

În ceea ce privește salariul lucrătorilor casnici, chiar dacă activitatea lor este limitată la o anumită perioadă de timp (în contextul de față la perioada estivă), trebuie să se facă referire și să se respecte tabelele privind salariul minim pe anul 2018.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Informații detaliate despre încadrarea corectă în funcție de activitatea prestată și despre retribuțiile salariale minime în sectorul casnic puteți afla aici.

În ce privește contractul de muncă pentru personalul angajat pe perioada verii, este posibil să se stipuleze un contract pe durată determinată sau, în special pentru cei care au nevoie de o menajeră sau îngrijitoare plătită cu ora, să se stabilească o colaborare coordonată și continuă ( Co.co.co – Il contratto di collaborazione coordinata e continuativa), fără restricții de subordonare.