Mergea frecvent în Italia, dar spunea că se întoarce din Ungaria. Dosar penal pentru un maramureșean

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a întocmit un dosar penal pentru un bărbat din localitatea Ruscova, județul Maramureș care se deplasa frecvent în Italia, dar la întoarcerea în țară declara că revine de pe teritoriul Ungariei, informează Ministerul Public.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus a fost înregistrat, la data de 7 mai 2020, un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de ,,fals în declarații”, prev.și ped.de art.326 Cod penal, și ,,zădărnicirea combaterii bolilor”, prev. de art.352 alin.1 Cod penal”, scrie instituția într-un comunicat publicat pe Facebook.

- Continuarea după publicitate -

Mai exact, Secția 4 Rurală Leordina s-a sesizat din oficiu în cursul zilei de ieri în urma unor informații apărute pe internet despre maramureșeanul respectiv care se pare că efectua frecvent drumuri în Italia.

„În urma unor informații obținute din mediul online, urmate de verificări corespunzătoare, organele de cercetare penală au constatat faptul că o persoană de sex masculin, domiciliată în localitatea Ruscova, din județul Maramureș, efectuează frecvent deplasări pe teritoriul Italiei, iar la revenirea în țară, pentru a evita măsurile de carantinare declară autorităților faptul că revine de pe teritoriul Ungariei”, a mai transmis sursa citată.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI