Mesajul lăsat de un italian cu limbă de moarte: „Soția și copiii să nu vină la înmormântarea mea!”

Elio, un bărbat în vârstă de 74 de ani originar din Faleria, o mică localitate din provincia Viterbo, a lăsat cu limbă de moarte că nu dorește prezența soției, a copiilor și a ginerelui la slujba sa de înmormântare.

Această dorință neobișnuită a fost chiar specificată și imprimată pe anunțul de deces care a fost expus în localitate. Funeraliile au avut loc în biserica San Giuliano din Faleria.

„Defunctul nu dorește la propriile funeralii prezența copiilor, a ginerelui și a soției”, se poate citi pe necrolog.

Această decizie extremă a fost luată de Elio, care locuia în Ardea, aproape de Roma, dar era originar din Faleria, și care și-a organizat în detaliu înmormântarea prin intermediul unei agenții funerare din Aprilia, provincia Latina.

Captură de ecran 2024-02-09 172604

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Agenția, contactată de ViterboToday, a confirmat că bărbatul a vrut ca pe afișele funebre să fie menționată cererea sa specială, subliniind că a fost o voință expresă a sa.

La final, pe necrologul lui Elio a fost adăugat și un mesaj de mulțumire, probabil adresat celor care au respectat dorința sa de a nu participa la funeralii, inclusiv soției, copiilor și ginerelui.

Acest ultim detaliu subliniază dorința pensionarului de a-și exprima recunoștința pentru cei care au respectat ultima sa voință.

Motivația din spatele acestei decizii radicale nu a fost făcută publică, însă a stârnit curiozitate și dezbateri în comunitatea mică din Faleria, unde o asemenea cerere este departe de a fi obișnuită.

Toți cei implicați, inclusiv agenția funerară care a organizat ceremonia, au subliniat că au acționat conform dorinței exprimate de Elio, care și-a planificat meticulos funeraliile, inclusiv cine să nu fie prezent la acestea.

În acest context neobișnuit, comunitateaa fost martora unei manifestări de ultimă voință care a depășit convențiile obișnuite, lăsând loc multor întrebări și speculații despre motivele profunde ale acestei decizii.