Mesajul lui Salvini pentru străinii care muncesc cinstit în Italia

Joi, 24 ianuarie, pe pagina oficială de Facebook, ministrul de interne și vicepreședintele Consiliului de Miniștri di Italia, Matteo Salvini, după ce a fost pus sub acuzare de un tribunal special că a refuzat anul trecut debarcarea în Italia a unui grup de 150 de migranţi, a publicat un video în care transmite un mesaj tuturor străinilor care muncesc cinstit și respectă regulile impuse de țara care îi găzduiește:

„Mulțumesc imigranților integrați și cinstiți care sunt în această țară de ani de zile, care respectă istoria, cultura și legile acestei țări, care plătesc impozite, care își trimit copiii la școală, care fac o meserie onestă și pe care îi consider italieni ca și mine. Vreau o țară deschisă tuturor celor vin cu respect și aduc cu ei cultură, valori, tradiții și o țară închisă pentru traficanți. Traficanții de oameni, traficanții de droguri, traficanții de arme, nu, stop!”, spune decis Salvini în videoclipul făcut în biroul de la sediul ministerului de interne.

În continuare, Matteo Salvini explică de ce nu este de acord cu deschiderea porturilor pentru navele cu imigranți sosiți din nordul Africii: „Dacă le dăm drumul într-o zi, vin alții și a doua zi, și așa mai departe, iar traficanții continuă să facă bani de pe urma lor. Cine mă acuză pe mine sau Liga de rasism, nu a înțeles nimic!”

IL MESSAGGIO DEL CAPITANO AGLI IMMIGRATI REGOLARI E PERBENE

Un messaggio per i tanti immigrati regolari e perbene, che rispettano la storia e la cultura di questo Paese, che pagano le tasse, che mandano i figli a scuola, che fanno un lavoro onesto e che sono italiani quanto me.Chi accusa me o la Lega di "razzismo" non ha capito nulla.

Posted by Matteo Salvini on Monday, 7 January 2019

Un tribunal special italian a cerut recent punerea sub acuzare a vicepremierului şi ministru de interne Matteo Salvini pentru că acesta a refuzat anul trecut debarcarea în Italia a unui grup de 150 de migranţi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cazul s-a aflat deja în atenţia justiţiei, dar procurorii au decis să închidă acest dosar criticat pentru că ar fi motivat politic, dar respectivul tribunal a hotărât acum redeschiderea lui.

„Risc între 3 şi 15 ani de închisoare pentru că am blocat migranţi ilegali să vină în Italia. Am rămas fără cuvinte”, a scris Salvini pe Twitter.

În dosarul deschis iniţial în luna august Salvini era acuzat de abuz de putere pentru refuzul de a accepta debarcarea acelui grup de migranţi. În final ei au fost debarcaţi în Italia, dar de atunci Salvini repetă că nu va mai accepta ca nicio navă a vreunui ONG să mai aducă migranţi în Italia, estimând că această ţară a preluat deja un număr foarte mare de migranţi care vin din Africa în Europa şi cerând celorlalte state ale UE să contribuie de asemenea la primirea lor.

Salvini a retransmis şi acest mesaj, joi, 17 ianuarie, în timp ce o navă a ONG-ului german Sea Watch, care a salvat 47 de migranţi pe Mediterană, încă aşteapta să fie primită într-un port european, după ce a fost refuzată de Italia şi Malta.

Cu două săptămâni în urmă o navă a aceluiaşi ONG a primit în final acordul autorităţilor din Malta să debarce pe această insulă grupul de 32 de migranţi pe care îi avea la bord numai după ce Germania, Franţa, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda şi Italia au acceptat să preia aceşti migranţi împreună cu alţii salvaţi de nava unui alt ONG german sau aflaţi deja în Malta.

Distribuie acest articol