Mesajul unor copii din România pentru un episcop român internat într-un spital din Italia

Peste 400 de elevi ai Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea au vrut să-şi arate susţinerea faţă de episcopul Virgil Bercea, internat într-un spital din Italia din cauza unei pneumonii severe, organizând un flashmob în curtea şcolii.

Elevii din clasele V-XII ai liceului respectiv s-au organizat cu pancarde din carton albastru şi roşu, pe care l-au ridicat deasupra capului în aşa fel încât au compus cuvinte care s-au văzut doar din cer. „Lic. Maniu”, „PS Virgil”, „Sănătate”, au transmis copiii, filmaţi din aer cu o dronă, după care i-au făcut cu mâna iar ca mesajul să şi ajungă la episcop, au fost filmaţi din aer, cu o dronă.

„Pentru că dumnealui este o prezență permanentă în mijlocul nostru, acum, când trece prin momente dificile de sănătate, ne-am gândit să îi fim alături, nu doar în rugăciune, ci și printr-un mesaj de suflet, mesaj ce reprezintă gândurile noastre bune și mulțumirile pentru tot ceea ce înseamnă Preasfințitul Virgil pentru noi. Sperăm să îi aducă zâmbetul pe buze, să se însănătoșească cât mai repede și să revină curând”, a precizat profesoara Antonia Nica, directoarea liceului, citată de ebihoreanul.ro.

Episcopul Virgil Bercea a fost transferat, la jumătatea lunii octombrie, la un spital din Udine, Italia. Starea de sănătate a episcopului s-a îmbunătăţit, în ultimele zile, vicarul episcopal Mihai Vătămănelu anunţând săptămâna trecută că Preasfinţitul răspunde la tratament, este “perfect recuperabil” şi că va ajunge în curând acasă.