Meteo: 5 morți în Italia. O femeie a decedat după ce a fost lovită de obiecte purtate de vânt

Cinci persoane și-au pierdut astăzi viața în Italia în urma vijeliilor care au cuprins peninsula de la nord la sud, informează ANSA. Victime care se adaugă celor patru muncitori italieni decedați în Calabria după ce un mal de pământ s-a răsturnat peste ei.

Un băiat în vârstă de 21 de ani a fost lovit de un copac căzut la Napoli, în via Claudio, din cauza vântului puternic și a murit după ce a fost transportat la spital. În schimb, la Terracina, în regiunea Lazio, un bărbat a murit lovit de un arbore în timp ce se afla în mașină iar un culegător de ciuperci este dat dispărut în zona Cagliari din nordul insulei Sardinia.

În zona provinciei Frosinone un copac a căzut și a lovit o mașină în care călătoreau două persoane care și-au pierdut viața în urma impactului. Tot un arbore a căzut pe o mașină aflată în tranzit la Terracina, pe coasta regiunii Lazio, omorând un bărbat și rănind grav un altul. Accidentul a avut loc în Viale della Vittoria, în centrul orașului, astăzi lovit de o tornadă care a provocat daune grave, cu mulți copaci căzuți. Când au sosit medicii de pe ambulanță, pentru unul dintre bărbați nu mai era nimic de făcut pentru a-i salva viața, celălalt a fost transportat de urgență la spital.

O femeie a murit din cauza vijeliei la Albisola Superiore, în provincia Savona. Femeia, în timpul unui vârtej de vânt, a fost lovită de un obiect care zbura purtat de curentul de aer puternic. Victima a fost transportată la spitalul din Savona unde a decedat. În timpul vijeliei câțiva stâlpi de iluminat public au căzut în zona incidentului, dar nu este încă sigur dacă femeia a fost lovită de o bucată desprinsă din stâlpii respectivi.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Posted by Reystine Glowteyn on Monday, 29 October 2018

O bucată din barajul portului turistic Carlo Riva di Rapallo (Liguria) a cedat din cauza furtunii violente care a lovit coasta estică a regiunii.

În prezent, în Veneto sunt închise patru drumuri regionale datorită deteriorării condițiilor climatice. Acestea sunt: SP 641, Passo Fedaia; SR 355, Val Degano; SP 51, Val di Zoldo și Val Cellina și SR 203, Agordina la nord de Cencenighe.

Marți, 30 octombrie, mai multe regiuni italiene vor închide porțile școlilor, elevii și studenții vor rămâne acasă în localități din regiunile: Friuli Venezia Giulia, Veneto, Toscana, Lazio, Emilia-Romagna, Sardegna.

Ministerul Afacerilor de Externe îndeamnă cetățenii români afectați să contacteze misiunile diplomatice românești din teritoriu:

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență: +393451473935.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet http://roma.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.