Meteo Italia: Cod roşu de caniculă în 9 orașe. Anticiclonul „Apocalipsa” aduce un nou val de căldură

Anticiclonul african Apocalypse4800 aduce un nou val de caniculă în Italia pe parcursul acestei săptămâni cu valori maxime apropiate sau puțin peste 40°C în zona de câmpie. Nouă orașe vor fi sub cod roșu de caniculă. Va fi probabil cea mai călduroasă săptămână a acestui an, precizează La Repubblica.

Astăzi, luni, 18 iulie, cinci centre urbane sunt sub cod roșu: Bolzano, Brescia, Florența, Latina, Perugia. Miercuri vor fi nouă, celor anterioare li se vor adăuga Bologna, Genova, Rieti și Roma.

Valorile maxime, începând de miercuri, 20 iulie și cel puțin până în weekendul din 23 și 24 iulie, sunt așteptate să crească continuu și constant cu vârfuri de 39-41°C și în alte orașe precum: Milano, Pavia, Bologna, Ferrara, Padova.

Antonio Sanò, director și fondator al site-ului iLMeteo.it, avertizează că aceste condiții meteorologice vor persista până aproape de sfârșitul lunii, într-un fel de bloc anticiclonic cu presiune ridicată bine ancorat în centrul și sudul Europei. Cele mai alarmante date se referă la precipitații deoarece până la sfârșitul lunii nu sunt așteptate ploi, o situație cu adevărat îngrijorătoare având în vedere seceta care durează de cel puțin șase luni.

Distribuie acest articol