Meteo: Italia, împărțită între furtuni și caniculă. Temperaturi până la 45 de grade

Din punct de vedere meteorologic Italia va fi împărțită în două până în ziua de vineri, 19 august, între vreme extremă, cu ploi torențiale și vânt puternic în regiunile din centrul și nordul țării, și un val de căldură african în regiunile sudice, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 45°C în Sicilia, informează Il Meteo.it.

Instabilitatea atmosferică, ce va fi caracterizată de furtuni, rafale de vânt puternic și ploi abundente, se va înregistra mai întâi în partea de nord-vest a Italiei, iar de mâine, joi, vor fi afectate și zonele centrale, în special Toscana, Umbria și Marche și Lazio. Precipitațiile din Nord vor fi asociate și cu o scădere semnificativă a temperaturilor.

În zonele sudice, după cum am menționat, odată cu al șaselea val de caniculă africană temperaturile vor ajunge chiar și la 45°C în Sicilia, o valoare excepțională având în vedere și că ne aflăm aproape la sfârșitul verii. La sfârșitul săptămânii, însă, temperaturile vor scădea la valorile normale pentru această perioadă.

@rotalianul