Meteo Italia: Cod galben de vreme rea în 9 regiuni. Temperaturi în scădere, ploi și vânt puternic

Începând din această seară de marți, 26 iulie, canicula provocată de anticiclonul Apocalypse 4800 va diminua în intensitate în zona de nord a țării, odată cu sosirea unei perturbații atlantice care își va face intrarea dinspre Alpi și va aduce ploi și furtuni până în zona râului Po.

Protecția Civilă e emis un cod galben de vreme rea în nouă regiuni: Abruzzo, Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Marche, Piemont, Provincia Autonomă Bolzano, Umbria și Veneto. Temperaturile maxime vor înregistra în nordul țării cu 5/7°C mai puțin față de ultimele zile, iar în centru de ordinul a 1/3 °C. Partea de sud a țării va continua să sufere din cauza temperaturilor ridicate.

„Fenomenele atmosferice vor afecta aceste zone în mod neregulat, dar în unele cazuri s-ar putea înregistra furtuni violente. Vremea va continua apoi să rămână ușor instabilă, chiar și în următoarele zile, cu furtuni care pot afecta și Apeninii centrali, până în zona coastelor din Marche și Abruzzo”, a menționat meteorologul Lorenzo Tedici.

Ieri seară, în provincia Alessandria s-a înregistrat o furtună cu vânt puternic care a cauzat daune materiale. Mai mulți copaci au căzut peste mașini și blocând circulația, au raportat echipele de pompieri chemate pentru intervenții în Val Cerrina și în Monferrato de Jos, în Castelletto Merli, Pontestura și Camino.

O furtună de grindină a lovit localitatea Saluzzo, din provincia Cuneo. Diverse intervenții pentru daune cauzate de furtuni în Alto Adige. Un copac a căzut peste o mașină în Lagundo și o tânără a fost salvată pe lacul Caldaro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol