Meteo Italia: O săptămână cu temperaturi estive, dar pentru Paștele catolic se anunță frig și vreme rea

O săptămână cu temperaturi aproape de vară se anunță în Italia, cu maxime de 25-26 de grade în nordul țării, dar sunt vești nu tocmai bune pentru zilele în care creștinii catolici vor sărbători Paștele. De sâmbătă, 3 martie, situația meteorologică se va schimba considerabil, vor reveni ploile, vijeliile, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade, informează Corriere della Sera.

Previziunile indică o vreme deosebit de frumoasă în următoarele zile în întreaga Peninsulă, datorită unor curenți de aer proveniți din nordul Africii. Temperaturile vor fi în creștere constantă și vor atinge maxime normale pentru perioada lunii mai, în special în nordul Italiei, unde se vor înregistra 25-26 de grade în special în zilele de miercuri și joi.

Începând de sâmbătă vremea se va schimba, aerul polar care va ajunge din nordul Europei va duce la o schimbare bruscă a situației meteorologice. Vor cădea averse de ploaie, asociate cu vânt puternic, iar în zonele de deal și munte va ninge. Termometrele vor arăta o scădere a temperaturilor de până la 10 grade.

Vremea rea se va face simțită mai întâi în nordul țării, coborând treptat spre centrul și sudul Peninsulei.