Meteo Italia: Temperaturi în scădere cu averse de ploaie, vânt și descărcări electrice

Un val de aer rece provenit din nordul Europei va pune capăt în Italia temperaturilor caniculare înregistrate în ultima perioadă. Meteorologii anunță ploi și temperaturi în scădere, intensificări ale vântului, descărcări electrice și averse torenţiale.

Între joi, 7 iulie și vineri 8 iulie, va avea loc o scădere a temperaturilor cu 5 – 10 grade, iar în unele zone furtunile vor fi violente, cu risc de grindină și rafale puternice de vânt.

În aceste ore căldura se atenuează în sfârșit în Italia după o fază lungă și intensă cu temperaturi care au atins chiar și 40 de grade în centru-sud.

Scăderea temperaturilor se va face resimțită între sfârșitul zilei de joi, 7 iulie și vineri 8, în corespondență cu trecerea unui front de aer rece intens sosit dinspre nordul Europei, care va fi însoțit de numeroase furtuni în zonele de nord-est și centru-sud, printr-o intensificare a vântului de origine nordică, dar mai ales printr-o scădere bruscă și semnificativă a temperaturilor.

Pe alocuri furtunile pot fi violente, cu risc de grindină și rafale puternice de vânt. În toată țara valorile de temperatură vor scădea semnificativ, termometrele înregistrând între 5 și 10 grade mai puțin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Weekend-ul următor promite, însă, să fie marcat de vreme stabilă și însorită de la nord la sud. Zilele vor fi însă puțin vântoase cu mare agitată în centru-sud, iar temperaturile înregistrate vor fi sub valorile medii, îndeosebi pe coasta mării Adriatice.