Meteo Italia, vremea de Paștele catolic. Temperaturi în scădere și intensificări ale vântului

Temperaturi peste media sezonieră se vor înregistra în Italia până vineri, 15 aprilie, datorită unui anticiclon african care aduce temperaturi de până la 27 grade Celsius. De Paștele catolic însă se întoarce frigul, au anunțat meteorologii italieni. Va fi un Paște parțial instabil în sudul țării și pe insule, cu vânt și temperaturi scăzute în restul teritoriului.

În zilele următoare, masele de aer transportate de anticiclonul african, pe lângă faptul că vor fi mai calde, vor fi și mai umede. În consecință, cerul nu va fi întotdeauna senin și va exista posibilitatea ca în multe regiuni să fie acoperit de nori. În ciuda cerului înnorat, temperaturile vor continua să crească. Cele mai călduroase zile vor fi cele de joi 14 aprilie și vineri 15.

În nord, maxime de 24 ° C pot fi atinse la Milano și Torino și chiar 27 ° C în văile din Alto Adige. În centru, la Florența temperaturile vor depăși pragul de 25 ° C, precum și la Caserta. Între 20 și 23 ° C în majoritatea celorlalte orașe, inclusiv Roma.

De sâmbătă însă sosește o perturbația de origine atlantică ce va aduce vânt și un val de aer mai rece. Temperaturile vor scădea cu circa 5-6 grade Celsius.

Instabilitatea atmosferică, cu posibilitate de ploi și furtuni, se va face simțită doar în insule și extremul sud al Peninsulei (partea de vest a Siciliei), în restul Italiei va fi vânt (îndeosebi în regiunile de centru-sud) și temperaturi mai scăzute.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Duminică, în ziua Paștelui și luni, când italienii sărbătoresc „Pasquetta”, cerul va fi deosebit de senin, mai ales în orele după-amiezii, iar temperaturile vor tinde să se stabilizeze pe valori cuprinse între 15°/17° C, de la nord la sud. Vântul va continua să bată în partea de sud a țării.