Italia: Metode de obținere a Certificatului Digital Covid-19 (Green Pass)

Începând cu data de 6 august a.c. Certificatul Digital Covid-19 (cu prima doză de vaccin) este obligatoriu în Italia la intrarea în spații închise, dar și la evenimente care au loc în aer liber cu mari adunări de persoane. Vor fi scutiți de această măsură copiii cu vârsta sub 12 ani.

Certificatul atestă următoarele:

  • efectuarea vaccinului anti-COVID;
  • rezultatul negativ al unui test COVID-19, de tip molecular sau antigen, efectuat în ultimele 48 de ore;
  • vindecarea de COVID-19 în ultimele 6 luni.

În Italia, acest document este emis prin intermediul platformei create de Ministerul Sănătății. Obținerea certificatului Green Pass este simplă. Au fost puse la dispoziția cetățenilor mai multe posibilități, cu sau fără identitate digitală.

Pentru a obține certificatul Green Pass vă puteți conecta la site-ul www.dgc.gov.it, unde vi se cere să introduceți:

  • Spid-ul (sau identitatea digitală Cie) sau
  • numărul cardului dumneavoastră de sănătate și authcode, un cod primit prin mesaj text de la „Min. Salute” sau pe adresa de e-mail comunicată în timpul vaccinării sau când v-a fost emis certificatul de vindecare Covid.

În acest moment, un cod QR digital și care poate fi descărcat și pe hârtie este generat de sistem.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

A doua modalitate de obținere a Certificatului verde este folosind aplicația Immuni sau aplicația Io.

A treia modalitate: certificatul poate fi obținut accesând „Fascicolo Sanitario Elettronico”, fișa dvs. de sănătate, în modalitatea prevăzută de regiunea de asistență.

În cele din urmă, cei care nu dispun de instrumente digitale (computere sau smartphone-uri) pot contacta medicul de familie, medicul pediatru (în cazul minorilor) sau se pot prezenta în farmacii unde vor primi ajutor în acest sens.

Important!

  • Certificatul digital este gratuit.
  • Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
  • La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
@rotalianul