Un microbuz cu 15 români îngrămădiți pe 9 locuri avea la volan un șofer fără permis de conducere

Carabinierii italieni au oprit la Cerignola, în provincia Foggia, din Puglia, un microbuz în care se aflau 15 muncitori agricoli români îngrămădiți pe cele 9 locuri ale autovehiculului. La controlulul forțelor de ordine s-a constatat că șoferul, și el de naționalitate română, nu avea permis de conducere. A primit o amendă în valoare totală de 5.000 de euro, relatează Foggia Today.

Carabinierii de la unitatea din Cerignola, în timpul unui serviciu de control în teritoriu, au oprit pe șoseaua statală SS16, pe raza localității San Samuele di Cerignola, un microbuz Ford Transit. Autovehiculul, care se prezenta în condiții precare, era omologat pentru transportul a nouă persoane, dar militarii au găsit în interior cincisprezece pasageri, toți de naționalitate română, inclusiv șoferul. Acesta, un tânăr în vârstă de 30 de ani, a prezentat la control un permis de conducere românesc fals și s-a dovedit că nu ar fi obținut niciodată unul valid.

Microbuzul a fost sechestrat, iar șoferul a fost denunțat pentru uz de fals. De asemenea, în temeiul Codului Rutier italian, i s-au aplicat două sancțiuni administrative pentru un total de 5.000 de euro. Bărbatul a fost amendat pentru că transporta mai multe persoane decât numărul de locuri ale autovehiculului și pentru conducere fără permis.

Autoritățile italiene anunță că în următoarele zile vor efectua controale intense în acest sector al transportului de persoane.

Microbuzul sechestrat. Foto: Foggia Today
@rotalianul