Un microbuz cu numere de România a ars complet în Italia. Focul a fost pus intenționat

Un microbuz înmatriculat în România și folosit la transportul muncitorilor agricoli a fost incendiat la Paternò, în provincia Catania, din Sicilia. Carabinierii sunt de părere că focul a fost pus intenționat, relatează MeridioNews.

Microbuzul era parcat în Piazza Vittorio Veneto, pe teritoriul localității mai sus menționate. În toiul zilei de azi, 19 august, autovehiculul a luat foc și a ars în întregime. La fața locului, alertați de persoanele care locuiesc în zonă și care erau îngrijorate că focul risca să se extindă și la celelalte mașini parcate în apropiere, au sosit pompierii din Catania.

De asemenea, au fost prezenți carabinierii nucleului radio-mobil al companiei locale, care au început cercetările. Microbuzul, cu numere de înmatriculare românești, era folosit pentru transportul muncitorilor în zonele agricole limitrofe.

Militarii, conform informațiilor primite de la pompieri, nu exclud nicio ipoteză, cea mai plauzibilă fiind că cineva a aprins focul în mod intenționat. Vor fi de mare ajutor în derularea anchetei imaginile preluate de camerele diferitelor sisteme de supraveghere video care se află în Piazza Vittorio Veneto.