Microbuz cu români care se întorceau din Italia, implicat într-un accident cu două TIR-uri

Două TIR-uri s-au ciocnit pe DN6, între Orșova și Severin, în zona Porțile de Fier I, provocând un accident grav care a implicat și un microbuz cu opt persoane la bord, revenite din Italia.

acc-mehed-20240305-b
Imagine de la locul accidentului. Sursă: ISU Mehedinți.

Porivit Observator, accidentul s-a soldat cu rănirea a două persoane din microbuz și a avut loc din cauza unui șofer de TIR care a pierdut controlul vehiculului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0.16 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai precizează sursa citată.

acc-mehed-20240305-c
Imagine de la locul accidentului. Sursă: ISU Mehedinți.

Victimele, care se întorceau acasă în localitatea Cetate din județul Dolj, după o perioadă de muncă în Italia, au fost surprinse de impactul violent.

Șoferul vinovat, în vârstă de 51 de ani și din comuna Oprișor, conducea un autotren înmatriculat în Germania și, după ce a lovit un alt TIR, a ricoșat în microbuzul care circula regulamentar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipele de intervenție, inclusiv pompierii din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin, au ajuns rapid la fața locului, mobilizând două echipaje de pompieri, două ambulanțe SAJ și o autospecială pentru transport victime multiple.

acc-mehed-20240305-a
Imagine de la locul accidentului. Sursă: ISU Mehedinți.

Șase victime, conștiente și cu politraumatisme, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Drobeta Turnu Severin.

Polițiștii Serviciului Rutier, prezenți la locul accidentului, au confirmat dinamica evenimentului și au precizat că, pe lângă șoferul vinovat, au fost implicați și alți doi conducători auto, unul de 39 de ani și altul de 34 de ani, ambii testați negativ la alcool.

În urma accidentului, a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, continuându-se investigațiile pentru stabilirea tuturor circumstanțelor incidentului.

Distribuie acest articol