Microbuz cu români din străinătate lovit de tren: 4 morți și 12 răniți

Autoritățile relatează că bilanțul final, în urma accidentului care a avut loc luni seară în județul Buzău, este de 16 victime, dintre care 4 persoane au decedat, iar alte 12 persoane sunt grav rănite.

Tragedia a avut loc în seara zilei de ieri, 15 aprilie 2019, la trecerea de cale ferată din satul Bîlhacu, comuna C.A. Rosetti, județul Buzău, unde un microbuz cu români care se întorceau din Germania a fost lovit de tren.

„Din primele date, accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale acustice şi luminoase şi semibariere pe DN 2B, în afara localităţii Bîlhacu. Impactul s-a produs între un microbuz şi un tren care circula în zonă. Au rezultat 3 persoane decedate (4 persoane decedate la această oră și 12 rănite grav – n.r.) şi 13 răniţi grav. Se pare că microbuzul se deplasa din direcţia Oradea către Tişiţa, iar mare parte din pasageri proveneau din localităţi învecinate acestei destinaţii. În momentul accidentului, barierele erau coborâte, iar semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Microbuzul era în cursă, era testat şi deţinea licenţă de transport regulamentar. Continuăm cercetările să vedem în ce condiţii s-a efectuat acest traseu”, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Buzău, comisarul şef Silviu Dinu, citat de ziarul Adevărul.

Surse din Poliție spun că șoferul ar fi adormit la volan, lucru care a dus la această tragedie, dar polițiștii continuă investigațiile pentru a descoperi cu exactitate cauza accidentului. Din primele relatări reiese că șoferul a fost singurul care nu a fost rănit grav în urma impactului cu trenul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI