Microbuz cu români în străinătate, oamenii au fost dați jos și au rămas în drum. Șoferul nu avea autorizație

Într-o operațiune de control desfășurată recent, poliția din Penzberg (Germania) a descoperit un microbuz cu numere de înmatriculare românești, care transporta un număr excesiv de pasageri, fără a deține o licență corespunzătoare pentru transportul de persoane.

Incidentul a avut loc duminică, 26 noiembrie, în jurul orei 12:00, în localitatea Penzberg-Heinz, informează Merkur.de.

Microbuzul, marca Mercedes, tracta o remorcă goală și a fost oprit pentru control de către polițiștii de la Brigada de Trafic Weilheim.

În urma verificărilor, s-a constatat că în vehiculul cu 9 locuri se afla un pasager în plus, iar conducătorul auto nu deținea autorizația legală pentru a efectua transportul de persoane.

Șoferul român, în vârstă de 39 de ani, a susținut inițial că pasagerii erau prieteni și cunoscuți de-ai săi și că efectua transportul în mod gratuit, argumentând că nu ar fi necesară o autorizație în acest caz.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, în timpul interogatoriului, s-a dovedit că nu cunoștea numele niciunui dintre pasageri. Mai mult, unii pasageri au declarat că transportul le-a fost plătit de angajatorii lor.

Poliția a interzis continuarea călătoriei cu microbuzul, iar șoferul a fost nevoit să plătească pe loc o amendă de 1300 de euro.

Pasagerii au rămas practic în drum și au fost nevoiți să-și continue călătoria cu trenul, de la gara din Penzberg.

@rotalianul