Microbuz cu români prăbușit în Italia într-o prăpastie de 20 de metri. Un mort și trei răniți

Un microbuz la bordul căruia se aflau cinci persoane de naționalitate română, inclusiv șoferul, s-a prăbușit într-o prăpastie adâncă de peste 20 de metri, provocând astfel moartea unuia dintre pasageri.

Dramaticul accident s-a petrecut în jurul orei 21:00 din seara zilei de miercuri, 20 septembrie 2023, pe teritoriul localității Centallo, provincia Cuneo din Piemonte.

Potrivit publicației locale TargatoCN, victima este un bărbat de naționalitate română, născut în anul 1993 (30 de ani), cu numele Adrian Stelica Strunga.

Conaționalul nostru călătorea la bordul unui microbuz Ducato cu nouă locuri, ca pasager, alături de conducătorul auto și alți trei români.

În timp ce vehiculul se deplasa pe Strada Provincială 3, porțiunea care leagă centrul localității Centallo de Castelletto Stura, conducătorul auto a pierdut controlul mașinii într-o curbă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
I_cafad6a56c
Microbuzul prăbușit în prăpastie. Sursă foto: targatocn.it.

Cauzele pierderii controlului sunt încă în fază de investigare. Cert este însă că microbuzul a ieșit de pe carosabil și s-a prăbușit de la o înălțime de peste douăzeci de metri într-o prăpastie.

În urma accidentului, pe lângă decesul bărbatului de 30 de ani, au fost înregistrate și trei persoane rănite: două cu răni ușoare (cod verde) și una cu răni moderate (cod galben), care au fost transportate la spitalul din Cuneo.

incidente-stradale-castelletto-stura
Microbuzul în care călătoreau cei cinci români. Sursă foto: lafedelta.it.

La locul accidentului au intervenit echipajele medicale din cadrul serviciului regional 118, pompierii din Comando provinciale di Cuneo și Distaccamento Volontari di Busca, precum și Carabinierii.