Microbuz cu români sosit în Italia din România, amenzi de mii de euro pentru șofer și pasageri

Amendă de 2 000 de euro în Italia pentru șoferul român al unui microbuz care transporta ilegal persoane și colete din România în această țară și 400 de euro amendă pentru cei opt pasageri aflați în autovehicul. Potrivit publicației Padova Oggi, în microbuz se aflau îngrijitoare de origine română care lucrează în localitatea italiană Loreggia sau împrejurimi.

Microbuzul controlat de polițiștii italieni. Foto: Padova Oggi (www.padovaoggi.it)

Agenții de la Poliția Locală din Loreggia au observat în dimineața zilei de vineri, 19 februarie 2021, un microbuz cu remorcă oprit în piazza Baratella din localitate și au decis să-l supună unei verificări. În autovehicul, polițiștii au găsit 9 persoane, toate de naționalitate română, iar remorca era plină de colete și bunuri de uz casnic.

Toți pasagerii au fost astfel supuși identificării, iar unii dintre ei au declarat că au plătit 100 de euro de persoană pentru transportul până în Italia, din România. În microbuz, forțele de ordine au găsit și niște materiale publicitare care promovau activitatea de transport persoane și colete între Italia și România.

Cu toate acestea, șoferul nu dispunea de autorizația necesară pentru astfel de activități, iar microbuzul rezulta ca fiind un simplu autovehicul privat. Din acest motiv, polițiștii i-au aplicat o amendă de peste 2 000 de euro pe care bărbatul român a fost nevoit să o plătească pe loc pentru a putea continua călătoria. În plus, acesta a fost sancționat și cu suma de 533 de euro pentru că, intrând în Italia dintr-o țară străină, nu a comunicat acest fapt Departamentului de Prevenție al Agenției Sanitare Locale.

„Conform normelor în vigoare pentru deplasările cu autovehicule private, este permisă doar prezența șoferului în partea din față a mașinii și a maxim doi pasageri pe fiecare rând de pe scaunele din spate, cu obligația pentru toți pasagerii de a purta mască dacă nu fac parte din același nucleu familial”, a explicat comandantul Poliției Locale din Loreggia, Antonio Paolocci.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Și acesta este motivul pentru care polițiștii italieni au fost nevoiți să aplice o amendă de 400 de euro pentru fiecare dintre îngrijitoarele române din microbuz, amendă însă pe care au plătit-o pe loc și au beneficiat de 30% reducere.

Agenții de la Poliția Locală au aplicat amenzi usturătoare șoferului și pasagerilor. Foto: Padova Oggi (www.padovaoggi.it)

„Agenții noștri vor continua cu controalele vehiculelor care efectuează transport internațional pentru a reprima activități abuzive sau ilegale în transportul de persoane sau mărfuri, cu o atenție mărită asupra respectării normelor anti-COVID în această perioadă care este încă dificilă din cauza variantelor virusului ce se răspândesc în mod periculos între diferite țări”, a mai adăugat comandantul Paolocci.

Distribuie acest articol