Microbuze românești din Italia, pe lângă pasageri transportau mii de litri de bere destinate comercializării

Garda de Finanțe din Gorizia (Friuli-Venezia Giulia), în ultimele săptămâni, în cadrul acțiunilor de control rutier organizate, a oprit mai multe autovehicule suspecte, descoperind la bordul acestora 3.830 de litri de bere importate ilegal din Europa de Est, informează gorizia.diariodelweb.it.

Șoferii, cinci de naționalitate română și unul de naționalitate bulgară, rezidenți pe teritoriul provinciilor Milano, Roma și Grosseto, au fost denunțați procurorilor din Gorizia pentru contrabandă și nereguli privind legislația de transport a produselor alcoolice, în timp ce berea a fost sechestrată.

Microbuzele și camionetele verificate erau înregistrate în România și Bulgaria și erau utilizate inclusiv pentru transportul de persoane, în unele cazuri având atașate și mici remorci auto. Acestea au fost oprite de agenții Gărzii de Finanțe la Gorizia, la nivelul intersecției Sant’Andrea și la Monfalcone, în cadrul a patru operațiuni separate organizate de agenții de finanțe italieni. Berea, produsă și achiziționată în țările de origine, nu era însoțită de niciun document de transport și era ascunsă sub bagajele pasagerilor și ale șoferilor care s-au justificat declarând că băutura era destinată să ajungă la prieteni și rude în vederea organizării unor petreceri.

Au fost efectuate percheziții ale autovehiculelor și ale șoferilor, s-au efectuat interogatorii și cercetări la fața locului, care au dus la descoperirea adevăratei destinații a miilor de litri de bere. Băutura ar fi urmat să fie livrată la unele magazine românești de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare, care ar fi comercializat berea fără să plătească taxele aferente la stat și care încălcau regulile prevăzute pentru cumpărarea, circulația și vânzarea ulterioară a produselor alcoolice.

Garda de Finanțe din Gorizia (Friuli-Venezia Giulia), în ultimele săptămâni, în cadrul acțiunilor de control rutier organizate, a oprit mai multe autovehicule uspecte, descoperind la bordul acestora 3.830 de litri de bere importate ilegal din Europa de Est

Cei șase șoferi, riscă acum, după sechestrarea mărfii transportate ilegal, condamnarea la închisoare de la 6 luni la 3 ani și o amendă care variază de la două până la zece ori valoarea taxelor prevăzute de legislația încălcată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20