Migranți ilegali ascunși în camioane pe ruta România – Italia. Rețea de trafic destructurată

Șaisprezece persoane, 12 originare din Sri Lanka și 4 români, au fost trimise în judecată fiind acuzate că făceau parte dintr-o asociație criminală care avea ca obiectiv sprijinirea imigrației ilegale. Rețeaua, destructurată de Direcția anti-mafie din Florența, era activă pe teritoriul regiunilor Toscana și Lombardia, cu sprijinul și complicitatea unor transportatori din România.

Cel puțin 60 de migranți ilegali au ajuns în Peninsulă pe ruta România-Ungaria-Italia în mai puțin de trei luni, scrie Firenze Today conform datelor emise de DDA.

Conform faptelor reconstituite de echipa mobilă din Lucca, coordonată de procurorul Giulio Monferini, migranții din Sri Lanka au sosit cu avionul și cu vize turistice în România de unde, datorită complicității unor transportatori români, au fost ascunși în camioane și transportați pe teritoriul Italiei.

Anchetatorii susțin că s-au efectuat cel puțin șase astfel de curse pe ruta România-Ungaria-Italia documentate între iulie și octombrie 2019, cu aproximativ 60 de imigranți ilegali.

Transportul ilegal de migranţi a devenit o adevărată afacere și pentru șoferii români care efectuează curse în străinătate. În locuri special amenajate aceștia ascund în camioanele cu marfă și transportă în Occident migranți ilegali care plătesc sume mari de bani în schimbul acestui serviciu.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI