Mihaela, împușcată din gelozie de iubitul italian: „Veniți să mă luați, am omorât o femeie”

Femeia română împușcată mortal vineri, 22 mai, în jurul orei 16:45, într-o mașină aflată în parcarea unui supermarket de la marginea orașului Cuneo, avea 44 de ani și se numea Mihaela Apostolidis. Era originară din București, dar locuia de mai mulți ani la Saluzzo, în provincia Cuneo, din Piemonte.

Poliția a găsit-o pe femeie pe scaunul din dreapta al unui autoturim Fiat Panda de culoare albă. Lângă mașină, Francesco Borgheresi, în vârstă de 42 de ani, un militar italian originar din Florența, dar cu domiciliul în Pinerolo. La Stampa scrie că bărbatul a sunat la 112 și a așteptat sosirea agenților de poliție care l-au reținut pentru interogatoriu: „Am omorât o femeie – a mărturisit el la telefon – veniți să mă luați, nu voi opune rezistență.” Borgheresi a tras patru focuri de armă, dintre care trei au lovit-o pe Mihaela în piept, provocându-i decesul, iar unul l-a rănit pe el la mâna stângă. Cei doi aveau o relație.

Mihaela Apostolidis și Francesco Borgheresi

După ce a fost operat pentru extragerea glonțului, Francesco Borgheresi, a fost dus la Parchet unde, interogat de procurorul Alberto Braghin, a confirmat că a fost el cel care a ucis-o pe Mihaela Apostolides. Bărbatul a spus că a împușcat-o pe femeie din gelozie.

Mihaela era în Italia de aproximativ 15 ani, a declarat Vincenzo Baiammonte, proprietarul localului de pe via Savona din Cuneo, unde românca lucra în prezent ca ospătar.

„Era o fată nemaipomenită, nu-mi vine să cred că militarul ăla a omorât-o”, a spus angajatorul femeii românce.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Lucra aici ocazional, câteva zile pe săptămână – specifică Vincenzo Baiammonte conform Targatocn. „Trăia de cel puțin 15 ani în Italia și știu că mai întâi a lucrat în alte cluburi de noapte, în Cuneo și apoi în Verzuolo. Era o fată extraordinară, moartea ei e o tragedie imensă pentru cine o cunoștea.”

Despre criminalul Mihaelei, proprietarul restaurantului declară: „Pe el îl cunoșteam din vedere, a venit de câteva ori în localul meu. Mihaela mi-a mărturisit odată că îl cunoscuse pe când lucra în celălalt restaurant, la Verzuolo. În această perioadă de urgență sanitară, în timpul căreia restaurantul a fost închis, m-a întrebat dacă poate rămâne într-un apartament pe care îl am deasupra restaurantului, așa că de la începutul lunii martie a locuit acolo. Biata Mihaela, încă nu-mi vine să cred că i s-a întâmplat.”

Francesco Borgheresi s-a născut în anul 1978, în cadrul comunității „Il Forteto”.

O comunitate formată din circa 33 de membri, în localitatea Forneto, un centru de lângă Calenzano (Florența) care a ajuns sub ancheta autorităților italiene pentru violență împotriva minorilor, scrie La Nazione. Grupul, care aducea foarte mult cu o sectă, a luat ființă la inițiativa lui Rodolfo Fiesoli, cunoscut sub numele de „Profetul” și a lui Luigi Goffredi, ideologul proiectului.

Ideologia comunității „Il Forteto” era una socialist-catolică, separată de restul lumii și care propunea un nou model de coexistență, o nouă formă de familie, care nu se baza pe legăturile de sânge văzute ca fiind dăunătoare creșterii și dezvoltării individului. În comunitatea respectivă heterosexualitatea era percepută ca o eroare și homosexualitatea, în schimb, ca un act al „iubirii pure”, deoarece nu se asocia actului creator, văzut ca un „păcat”. Se propaga ideea vieții sociale colective și cu timpul comunitatea s-a transformat într-un centru de primire a minorilor aflați în dificultate: copii cu un trecut familial dificil, cu dizabilități fizice și psihice sau care fuseseră abuzați sexual. Fondatorii Rodolfo Fiesoli și Luigi Goffredi au fost arestați în 1978 și condamnați definitiv în 1985 pentru violențe și abuzuri împotriva minorilor. Procesul lor a fost reluat peste ani, în urma altor denunțuri din partea numeroaselor victime.