Mihai Bursuc, fotograf român la Torino: Ce îi doresc României la an centenar? Politicieni care să se zbată mai mult pentru binele țării

Fotografia – artă, pasiune și uneori meserie, fascinează și emoționează, bucură, uimește și rememorează. Nu este suficient doar un aparat bun sau un echipament performant pentru a aborda această îndeletnicire ci trebuie implicată dragostea pentru frumos, pasiunea pentru locuri și oameni, creația, capacitatea celui care ține în mână obiectivul de a vedea și a percepe detaliile.

Mihai Bursuc, este un român originar din județul Iași dar trăiește de 13 ani la Torino, în nordul Italiei. Pasiunea pentru fotografie și-a descoperit-o din întâmplare, când a fost mai mult nevoit să se reinventeze. Căutând înlăuntrul ființei sale, Mihai Bursuc și-a descoperit vocația de a imortaliza momente, peisaje, oameni, de a le da formă și culoare. „Pasiunea pentru fotografie mi-am descoperit-o aici, în Italia, am avut ceva probleme de sănătate la un moment dat și neavând ce face am luat cartea, manualul de la mașina de fotografiat, l-am studiat și așa s-a născut dragostea pentru fotografie.”, povestește Mihai.

Mihai Bursuc – fotograf la Torino. Foto: profilul Facebook

Colaborator a unor publicații italiene precum Torino Today, Mihai Bursuc este nelipsit nici de la evenimentele românilor din Torino și din împrejurimi: „Îmi place să fotografiez și promovez cu drag românii din Torino cu tradițiile populare românești din toate regiunile României.”

Academicianul Nicolae Dabija la Torino. Foto: Mihai Bursuc

Fotografiile lui Mihai Bursuc surprind momente de la festivități, evenimente, acțiuni ale comunității românești dar și peisaje ale orașului Torino. Imaginile orașului imortalizate de românul nostru sunt foarte apreciate de italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

 

Despre România în an Centenar, fotograful Mihai Bursuc ne-a declarat:

„Îmi lipsește foarte mult pământul natal, avem o țară frumoasă și mi-aș dori oricând să mă întorc dar nimic nu mă stimulează să fac acest lucru. Țara noastră are oameni harnici, doctori, infirmieri, profesori, specialiști capabili în toate domeniile, doar politicieni care să se zbată mai mult pentru binele României nu avem. În străinătate avem și oi negre printre noi dar în general românii sunt respectați, mulți sunt oameni harnici și responsabili, calități care îi onorează pe ei dar și țara de unde vin.

- Continuarea după publicitate -

Ce îi doresc României la an centenar? Politicieni capabili să o ducă acolo unde era cândva, să redevină cum a fost odată în urma sacrificiului strămoșilor noștri: bogată, respectată și unită!”

@rotalianul