Mihai, românul împușcat în Italia pentru că soția sa a încurajat o femeie să-și denunțe soțul violent

Durere mare în familia românului împușcat la Roma în seara de miercuri, 8 martie, în fața casei sale, de un bărbat aflat pe o motocicletă care s-a făcut imediat nevăzut și este acum căutat de poliție.

Mihai Ștefan Roman, 33 de ani, căsătorit și tată a doi copii gemeni în vârstă de 9 ani, era originar din județul Iași.

Michele, așa cum îi spuneau prietenii și colegii, a fost împușcat mortal în timp ce mergea pe via Francesco Selmi, lângă numărul 9, în zona Casal de’ Pazzi, chiar în fața unui magazin cu produse alimentare românești. Era în drum spre casă și în mână avea un pachet cu prăjituri pentru soția sa, cu ocazia Zilei Femeii.

Mihai Ștefan Roman. Sursa foto: profilul Facebook

Rudele și prietenii bărbatului român, care se afla în Italia de 15 ani și lucra ca zidar, au fost audiați de carabinieri în ultimele ore. Lenuța Roman, mama sa, le-ar fi spus militarilor italieni: „L-au ucis. A fost o crimă organizată.” Familia arată cu degetul către un grup de albanezi, relatează Il Messaggero.

Conform celor relatate de presa italiană, Mihai Român trăia de câteva săptămâni cu frică, după ce a primit o serie de amenințări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Se pare că soția lui a aflat de abuzurile și violențele la care un infractor albanez își supunea partenera și ar fi ajutat-o să scape de sub teroarea bărbatului. Un afront pentru albanez, mai ales după ce a fost denunțat și a primit ordin de a nu se mai apropia de partenera sa.

Mihai și soția sa o ajutase pe partenera albanezului să se elibereze de coșmar și bătăi, să găsească curajul să se răzvrătească împotriva agresorului care îi permitea să iasă din casă doar pentru a-și lua fiul de la școală, care o înregistra când el nu era acasă și care i-a distrus telefonul mobil de îndată ce aflase că îi povestise prietenei ei românce viața grea pe care o ducea alături de el.

„Dacă nevasta ta nu-și ține gura, vă aranjez eu”, i-ar fi spus albanezul lui Mihai la telefon, dar și în persoană. Mihai i-ar fi spus la rândul lui soției sale: „Mă faci să mă omoare ăsta!”

Mihai Roman era un om liniștit, de familie, care știa doar de muncă și uneori, câte o bere cu prietenii săi români din cartier. Când a fost ucis, nu departe de casă, avea niște produse de patiserie în mână, cumpărate pentru Ziua Femeii.

Cu siguranță că cea a românului a fost o execuție, cel mai probabil, efectuată de doi criminali angajați. Cine a tras l-a strigat pe Mihai pe nume, el s-a întors și atunci a fost deschis focul asupra sa. Două gloanțe i-au pus capăt vieții.

Un al treilea glonț ar fi rănit un alt român, care era împreună cu Mihai și alți doi au fugit de teamă.

Cercetările continuă. Carabinierii, care au ascultat-o ​​și pe soția românului, nu exclud nicio ipoteză. Ea a plâns disperată și a spus că în inima ei are un presentiment: că execuția soțului ei, care a avut loc pe 8 martie, poate să fi fost „darul cel mai atroce pentru mine de Ziua Femeii.” Că asasinul ar fi ales anumit această zi pentru a-i ruina familia.

Autoritățile au sechestrat imaginile de la camerele de supraveghere din zonă.

Mama, sora, soția și soacra bărbatului român au plâns în fața lumânărilor aprinse, la fel ca și alți cunoscuți, străini și italieni.

Familia cere acum adevărul despre cele petrecute și dreptate: „Gemenii au aflat de moartea tatălui lor de pe internet. Vrem să știm cine l-a ucis”.

Anchetatorii iau în calcul și ipoteza că Mihai Roman ar fi fost ucis pentru o datorie care ar putea avea legătură cu traficul de droguri sau alte episoade din lumea interlopă, cum ar fi furtul sau tâlhăria. Investigațiile se concentrează și pe acest front.

Pe profilul ei de Facebook, soția a publicat un mesaj emoționant:

„Drum lin, îngerul meu, mereu îmi spuneai că sunt viața și inima ta, te voi iubi mereu, nu te voi uita niciodată, durerea asta mare din sufletul meu nu o să se vindece niciodată, te iubesc. Dumnezeu să te ierte!! Prea devreme ne-ai lăsat, aveai toată viața înainte, prea multă suferință ai lăsat în urmă.”