Milano – convingea tinere românce să vină în Italia și le obliga să se prostitueze, bătându-le fără milă. Bărbat român de 30 de ani arestat

Agenții de la comisariatul Rho Pero (Milano) au arestat un bărbat român în vârstă de 30 de ani, pe nume Robert Florin Ciurar, cu numeroase antecedente penale, cu acuzația de proxenetism și exploatare de minori pentru prostituție dar și pentru jaf.

Bărbatul convingea tinere românce, unele chiar minore, să vină în Italia, cu promisiunea unui loc de muncă, dar odată ajunse aici le obliga să se prostitueze și le bătea fără milă, dacă se opuneau sau dacă nu aduceau minim 100 de euro în fiecare seară. În unele cazuri, Ciurar constrângea tinerele să îl ajute chiar să jefuiască clienții acestora, relatează Corriere della Sera.

Ancheta autorităților italiene a pornit în luna august, 2015, când două tinere românce, dintre care una minoră, s-au prezentat la comisariatul de poliție din Rho pentru a-l denunța pe Ciurar. Una din cele două tinere a declarat că ar fi contribuit împreună cu Ciurar și la jefuirea unor clienți.

În urma denunțului făcut la acea dată, Robert Florin Ciurar a reușit să fugă, anchetatorii urmărindu-l pe acesta prin Franța și Spania până când, în seara de 1 mai 2017, au aflat că Ciurar s-a întors în Italia.

Infractorul român a intrat în contact cu iubita sa, care este anchetată și ea pentru aceleași infracțiuni, dându-și întâlnire într-o locuință abandonată. Acolo a luat sfârșit fuga lui Robert Florin Ciurar, acesta fiind arestat și închis, în așteptarea procesului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Faptele pentru care Ciurar este acuzat au avut loc între anii 2013 și 2016 în localitățile Gallarate, din provincia Varese, și Rho. Pentru arestarea sa, judecătoarea Roberta Nunnari din Milano a emis un mandat pe numele său în luna martie a acestui an.

Vă reamintim pe această cale că orice fapt de violență asupra femeilor, indiferent că este vorba de violență domestică sau alt tip de violență, poate fi denunțat la unul din următoarele numere de telefon, pe teritoriul Italiei: