Milano: descoperită Academia Română de Hoți, rețea care recrutează și instruește copii români săraci pentru jafuri

Descoperiți și arestați la Milano membri ai „Academiei Hoților” care recrutează în țara noastră copii români săraci, îi instruiește în stil „militar” pentru jafuri după care îi aduce în Italia cu scopul de a jefui unități comerciale și locuințe.

Infractorii arestați la Milano fac parte dintr-un grup de hoți cunoscuți în întreaga Europă, în mediul internațional al poliției organizația lor este cunoscută sub numele de Academia Română de Hoți, relatează publicația italiană ilgiornale.it. „Academia Română de Hoți” recrutează băieți săraci din suburbiile românești și îi pregătește aproape în stil militar pentru spargeri, iar apoi îi transportă în marile orașe din străinătate, le dă telefoane mobile și le indică obiectivele de jefuit.

Membri ai rețelei „Academia de Hoți” au efectuat diverse furturi în Viena, Paris, Florența și în Milano în 2013, când au jefuit magazinul de bijuterii „Pisa” din via Verri. După lungi investigații, poliția a reușit să reconstruiască organigrama grupului format dintr-un „lider” care conducea organizația pe teritoriul Italiei de la Sesto San Giovanni precum și identificarea a altor trei „soldați”:

Robert Chele (40 anni), Vasilică Popa (37 anni), Constantin Ciocăței (28 anni) și Petru Adrian Chindea (18 anni), au pus la cale ultimul furt la Milano în urma căruia au fost prinși în flagrant de către autoritățile care îi țineau de mai mult timp sub observație.

Grupul de infractori a fost interceptat și urmărit de către polițiști zi și noapte între 27 și 30 octombrie, când au fost arestați în flagrant în timp ce încercau un jaf  într-o bijuterie din via Lupetta, la câțiva metri de via Torino, magazin în care se aflau peste 250 de ceasuri și bijuterii, la o valoare totală de 500.000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Investigatorii susțin că jaful din via Lupetta este unul mic, care ar fi trebuit să fie doar un test pentru noi afiliați.

Furturile comise de români pe teritoriul Italiei sunt nenumărate.

Nu avem noi timp de scris și dumneavoastră de citit câte furturi au loc în Italia în fiecare zi comise de români, și aici ne referim doar la cele date publicității. O realitate dură, care nu ne face cinste dar inutil de contrazis.

Hoții românii fură orice, de la struguri, portocale, portofele, genți, panouri voltaice, cupru, mașini, dau spargeri nenumărate în magazine de bijuterii și locuințe, fură din supermarketuri, sunt o pată neagră care umbrește cinstea, corectitudinea și responsabilitatea majorității românilor care muncesc cinstit, plătesc taxe și respectă normele de conviețuire civilă în comunitatea din care fac parte. Ne considerăm îndreptățiți să spunem că ne este rușine cu asemenea elemente, că noi, românii onești condamnăm vehement asemenea fapte și sperăm ca legea italiană să îi pedeapscă aspru pentru nelegiuirile lor.

Zilele trecute, un consilier local italian, membru al formațiunii politice Fratelli d’Italia, Givanni Ardita, într-un exces de furie scria într-o postare pe Facebook: „afară cu acești hoți români, trebuie duși în șuturi până la graniță și trimiși de unde au venit!” Doar că politicianul italian s-a lăsat dus de val și a făcut referiri generale, după care și-a cerut scuze de la comunitatea românească dar menținându-și declarația în ce privește hoții și violatorii.

În apărarea românilor cinstiți care constitue marea majoritate în Peninsulă, a venit avocatul italian Giancarlo Germani, președintele Partidului Identitatea Românească, (PIR), care l-a denunțat pe Givanni Ardita pentru defăimare și instigare la rasism: „Nimeni nu trebuie să își permită să generalizeze și să jignească o întreagă comunitate de cetățeni care muncesc cinstit”, a specificat avocatul Germani.

Nici o altă organizație sau asociație românească nu a luat atitudine.