Milano: explozie într-un apartament din Sesto San Giovani, șase persoane rănite

O explozie care a avut loc în această dimineață de duminică, 14 ianuarie 2018, în jurul orei 5, a distrus două apartamente de la ultimul etaj al unui bloc din localitatea Sesto San Giovani, provincia Milano, rănind șase persoane, printre care și un copil, relatează La Repubblica.

Clădirea afectată de explozie. Sursa: Corriere Della Sera

Din primele informații reiese că a avut loc o scurgere de gaze în cursul nopții, într-unul dintre apartamente, iar când cineva a aprins lumina înspre dimineață, s-a provocat explozia. Se presupune că scurgerea de gaze a pornit de la o centrală dar se iau în considerare și alte posibile locuri, cum ar fi instalația blocului.

În urma exploziei, care a avut loc la intersecția dintre via Villoresi și via Oslavia, au fost răniți membrii a două familii, în total 6 persoane, cu vârste cuprinse între 9 și 73 de ani. Cinci dintre aceste persoane, printre care și copilul de 9 ani, locuiau toate în același apartament și au suferit răni ușoare.

Cea de-a șasea persoană rănită, o femeie de 73 de ani care locuia în celălalt apartament afectat de explozie, a suferit rănile cele mai grave, cu arsuri de gradul doi, precizează sursa citată. Pornind de la aceste date, autoritățile presupun momentan că explozia ar fi avut loc în apartamentul femeii de 73 de ani.

Răniții au fost transportați la spitalele Niguarda și San Rafaelle iar autoritățile au început verificările asupra clădirii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În starea actuală, după primele verificări ale structurii, clădirea a fost declarată nelocuibilă pentru un timp de 10-15 zile pentru a proteja locuitorii”, a declarat primarul din Sesto San Giovanni, Roberto di Stefano. Totodată, va fi evaluată și structura unei clădiri din apropiere, afectată și aceasta de explozie.

Moluzul căzut pe stradă după explozie. Sursa: Repubblica.it

În zona clădirii există riscul ca bucăți din aceasta să se prăbușească, mai precizează autoritățile locale. În cursul dimineții se pare că a căzut moloz de la al cincilea etaj pe stradă și pe o ambulanță.

Distribuie acest articol