Milano, demonstrația frumuseții feminine în toate formele ei: „ne-am dezbrăcat de prejudecăți”

Duminica trecută, 25 de femei din toată Italia s-au adunat în Piazza Duomo din Milano cu ocazia „Săptămânii Modei”unde s-au întâlnit pentru un singur lucru: pentru a sărbători frumusețea, delicatețea și farmecul feminin indiferent de formele și greutatea trupului lor, relatează La Stampa.

„Ne-am dezbrăcat de prejudecăți”, a declarat Laura Brioschi, foto-model și influencer, organizatoarea #BodyPositiveCatwalk. În Piața Duomo din Milano au fost prezente duminică și au aderat la inițiativă foto-modele XXL, femei plinuțe, în afara regulelor și a standardelor exagerate transmise de marile case de modă. Printre cele 25 de participante s-au numărat și persoane speciale cum ar fi Federica, născută fără o mână și Valentina, care face parte din Asociația italiană Down People AIPD, „Frumusețea este compusă din fațete și dimensiuni diverse”, a declarat ea.

25 februarie, Milano: Body Positive Catwalk

Unele dintre ele nu au avut niciodată curajul să se fotografieze în costum de baie, altele au suferit de probleme alimentare și abia acum își găsesc propriul echilibru, astfel încât duminică a fost un adevărat act de curaj pentru multe dintre participante. Chiar dacă afară a fost foarte frig motivația lor a fost una extrem de puternică.

Femeile cu forme câștigă tot mai mult teren în industria modei. Odată cu acest nou val al frumuseții XXL, podiumurile marșează pe ideea că nu mai trebuie să ai 50 de kg și un corp tras ca prin urechile acului, pentru a fi apreciată și considerată model de top.

Presiunea modelului cultural promovat în lumea modei și în mass-media a dat peste cap criteriile esteticii corporale: tinerele și-au făurit un „model de succes” bazat pe falsa percepție că, pentru a fi frumoasă și a reuși în viață, trebuie să fii foarte slabă. Acest mod de a gândi a pus stăpânire pe adolescentele din lumea întreagă iar anorexia a devenit o problemă de sănătate publică.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol