Ministrul Sănătății din Italia: „Din 28 iunie eliminăm obligativitatea purtării măștilor în aer liber”. Măsura va fi eliminată doar în zona albă

Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia, a anunțat în cursul serii de luni, 21 iunie 2021, că măsura care impune purtarea măștilor de protecție în aer liber va fi eliminată începând de săptămâna viitoare.

„Din 28 iunie eliminăm obligația de a purta măștile în aer liber, în zona albă, dar ținând cont în continuare de indicațiile de precauție stabilite de CTS (Comitetul Tehnico-Științific – n.r.)”, a scris Speranza pe Facebook.

CTS și-a dat acordul ieri pentru eliminarea acestei măsuri după ce premierul italian, Mario Draghi, a solicitat o părere din partea celor 12 membri ai comitetului.

Printre „indicațiile de precauție” date de CTS se numără și cea de a purta masca în continuare, chiar și în aer liber, atunci când există adunări mari de persoane, cum ar fi la un spectacol sau în zonele extrem de aglomerate.

În momentul de față o singură regiune din Italia nu este în zona albă, fiind vorba despre Val d’Aosta, dar începând de luni, 28 iunie, va fi inclusă și aceasta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, personalul barurilor și restaurantelor va avea obligația de a purta mereu masca de protecție, chiar și în aer liber, conform celor relatate de ziarul italian Il Sole 24 Ore.