Ministrul Sănătății din Italia: „Menținem măsurile de restricție până pe 13 aprilie”

Măsurile restrictive impuse de autoritățile italiene, menite să oprească răspândirea infecțiilor cu coronavirus, vor fi extinse până pe data de 13 aprilie, a anunțat miercuri, 1 aprilie, Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, scrie ziarul italian La Repubblica.

„Statisticile se îmbunătățesc, dar ar fi o greșeală să cădem într-un ușor optimism. Starea de alertă nu a încetat și de aceea este important să menținem până pe 13 aprilie toate măsurile cu privire la limitările economice și sociale și călătoriile individuale până pe 13 aprilie”, a declarat Speranza în cadrul reuniunii informative din Senat care a avut loc astăzi.

„Drumul pe care trebuie să-l parcurgem este încă lung, pentru că fără un vaccin nu vom învinge niciodată în mod definitiv COVID-19. Nu numai că nu trebuie să lăsăm garda jos, dar trebuie să fim cu toții conștienți că pentru o perioadă deloc scurtă va trebui să învățăm cum să gestionăm o fază de tranziție. Va fi indispensabil să reducem în mod gradual restricțiile actuale, adoptând măsuri de prevenție adecvate și proporționale pentru a evita să izbucnească noi focare grave de infecție. Faza de conviețuire cu virusul va fi gestionată de comun acord cu Comitetul Tehnic Științific, cu mare prudență, continuând monitorizarea cu seriozitate a fenomenului și menținând toate normele bune la nivel individual, pe care am învățat să le respectăm în aceste săptămâni prin comportamentul nostru responsabil”, a mai adăugat ministrul italian al Sănătății.

Speranza a declarat totodată că eliminarea acestor restricții la o dată greșită ar duce la risipirea tuturor eforturilor depuse în ultimele săptămâni și că aceasta este singura cale pentru a reveni la normalitate cât mai repede posibil.

„Pornind de la aceste evaluări (…) care sunt rezultatele indicațiilor și analizelor Comitetului Tehnic Științific al nostru, vine decizia Guvernului de a confirma extinderea până la 13 aprilie a tuturor măsurilor de restricție adoptate în precedență”, a spus în final Roberto Speranza.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI