Ministrul Sănătății din Italia a semnat ordonanța prin care este eliminată carantina de 5 zile pentru cetățenii din UE

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a semnat vineri, 14 mai 2021, ordonanța care elimină carantina pentru persoanele care vin din țările Uniunii Europene, din spațiul Schengen, Marea Britanie și Israel. Pentru cei care călătoresc din aceste țări va fi suficient un test COVID cu rezultat negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte de intrare în Italia.

„Am semnat o ordonanță care simplifică accesul în Italia din țările Uniunii Europene, din spațiul Schengen, precum și din Marea Britanie și Israel: începând de astăzi va fi suficient un test negativ”, a scris ministrul Speranza pe pagina de Facebook. Ordonanța va intra însă în vigoare de duminică, 16 mai, scrie pe site-ul Ministerului Sănătății din Italia.

Țările europene, printre care România și Italia, vor adopta începând din a doua jumătate a lunii iunie „Certificatul verde digital”, documentul unic pentru deplasarea în statele UE.

Certificatele vor conține un cod QR și se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat. Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecțiune sau care deține un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital. De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate și în format tipărit.

Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Codul QR din certificat va conține informații de identificare (nume, prenume și data nașterii), precum și informații medicale esențiale, semnate digital, pentru a se garanta autenticitatea datelor. Documentele vor respecta toate regulile de protecție a datelor personale și vor putea fi utilizate la trecerea frontierei, însoțite de actul individual de identitate.

@rotalianul