Minor în vârstă de 14 ani se întorcea din străinătate cu 3 kilograme de aur ascunse în șosete

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj-Napoca în cooperare cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Cluj-Napoca au descoperit, ascunse în şosete, în bagajele de cală ale unui cetățean român, minor, aproximativ 3 kilograme de bijuterii din aur, fără a deţine documente legale, informează PFR.

„În data de 26 octombrie, în jurul orei 14:30, la punctul de trecere a frontierei din cadrul aeroportului din Cluj-Napoca s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din SUA, un cetăţean român minor, în vârstă de 14 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea. Acesta beneficia de serviciul de însoţire minori al companiei aeriene, urmând să fie preluat de un adult care îl aştepta în aeroport.”, relatează PFR.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit inclusiv al bagajelor de cală, fiind descoperite ascunse, în şosete, mai multe bijuterii din metale şi pietre preţioase (cercei, inele, brăţări, pandantive cu pietre de culori şi mărimi diferite) în greutate totală de 2.956 grame, având valoarea de aproximativ 472.000 lei.

Bijuteriile au fost reţinute de către autoritatea vamală şi predate Trezoreriei Cluj, urmând a fi trimise în vederea evaluării şi expertizării.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI