Minoră româncă cu documentele expirate încearcă să treacă frontiera cu buletinul altei persoane

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat doi cetățeni români care au încercat să scoată din țară o minoră folosind documentul altei tinere, informează polițiadefrontieră.ro.

Cetăţeanul român Ştefan S., în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat în data de 13.07.2017, în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la volanul unui autoturism marca Mercedes, însoţit de două persoane de sex feminin.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au observat că la un document de identitate există deosebiri de fizionomie între posesoarea acestuia și cea din fotografie.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanca româncă, G.M, în vârstă de 13 ani, domiciliată pe raza județului Bihor.

Persoanele care o însoțeau pe minoră au declarat că au recurs la această metodă deoarece aceasta avea paşaportul expirat şi doreau să ajungă în Ungaria.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi le-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Atenție!

Dacă vă deplasați înspre sau dinspre o țară care nu se află în spațiul Schengen, trebuie să prezentați o carte de identitate sau un pașaport valabil. Înainte de a porni la drum, verificați de ce documente aveți nevoie pentru a călători în afara țării de origine și pentru a intra pe teritoriul unei țări care nu face parte din spațiul Schengen.

Nu fac parte din spațiul Schengen:

Bulgaria, Croația, Cipru, Irlanda, România și Regatul Unit.