Miracol anchetat în Italia, o statuie plânge cu lacrimi de sânge în aceeași zi a fiecărei luni

Evenimentele „miraculoase” prin care o statuie a Fecioarei Maria din localitatea Trevignano Romano (Lazio) plânge cu lacrimi de sânge în fiecare zi de 3 ale lunii, de aproape cinci ani, vor fi examinate de o comisie diecezană care va fi înființată special pentru clarificarea acestui fenomen.

Monseniorul Marco Salvi, episcopul de Civita Castellana, care păstorește credincioșii din localitatea cu vedere la lacul Bracciano a explicat că această comisie va face o „investigație preliminară” a statuii cumpărate din localitatea Medjugorje (Bosnia Herțegovina) de un cuplu italian și adusă în Trevignano Romano, după cum relatează La Repubblica.

Biserica Catolică nu s-a pronunțat încă

Vineri, 3 martie, statuia Fecioarei Maria a fost la fel de punctuală ca de obicei. Prin vocea Gisellei Cardia, o femeie în vârstă de 53 de ani, fostă antreprenoare devenită acum clarvăzătoare, Fecioara Maria și-a transmis mesajul sutelor de credincioși adunați pe minunatul platou cu vedere la lacul Bracciano, devenit în ultima vreme un fel de sanctuar.

Cardia pretinde că vorbește cu Fecioara Maria iar sutele de credincioși, care vin cu autobuzul din afara localității, sunt convinși că femeia poate intra în legătură cu divinitatea. „Mi-am părăsit cariera, acum lucrez pentru împărăția cerului”, ar fi spus clarvăzătoarea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ajuns la cârma eparhiei în urmă cu o lună, după preluarea funcției de la monseniorul Romano Rossi, episcopul Marco Salvi a precizat: „Sprijinul meu a fost întotdeauna pentru mătănii, nu pentru aparițiile despre care nimeni nu a vorbit vreodată”.

Episcopul a continuat: „Sunt aici de o lună. Înființez o comisie eparhială de cercetare prealabilă”. Scopul este de a arunca o lumină completă asupra fenomenului. Biserica Catolică este foarte precaută cu privire la acest fenomen și încă nu s-a pronunțat.

„Biserica ar trebui să ia situația în propriile mâini”

În schimb, comunitatea locală preferă să nu se exprime, mai ales că „traficul a devenit sufocant și turiștii fug”, așa cum s-a plâns un localnic. Fenomenul însă atrage atenția și rugăciunile unui număr din ce în ce mai mare de pelerini care, o dată pe lună, se adună în rugăciune.

„Atenția jurnalistică și a presei? În sat nu există nici frământări, nici neplăceri, cu atât mai puțin probleme de orice fel, poate și pentru că statuia se află în afara localității și deci este implicată doar marginal”, a precizat edilul localității, Claudia Maciucchi.

„Trevignano Romano nu caută nicio notorietate, este deja o destinație pentru mulți turiști. Sperăm că Biserica și Vaticanul vor lua lucrurile în propriile mâini și vor clarifica”, a continuat primarul care a subliniat că „terenul presupuselor apariții” este foarte restrâns.

Acest teren este inclus în Autoritatea Parcului Bracciano și Martignano, un loc definit ca „Zona A a parcului” pentru protecția integrală și agricolă a PRG (planul general de reglementare este un instrument de urbanism privind teritoriul municipal), cu interdicția absolută de a construi și chiar a vehiculelor care nu au legătură cu „agricultura”.

Distribuie acest articol