Expoziție în Italia a artistului român Mircea Cantor. Pictor, regizor, sculptor, desenator și artist al avangardei conceptuale

Expoziția „Art Club #32” a artistului român Mircea Cantor, curatoriată de Pier Paolo Pancotto, poate fi vizitată până la data de 19 septembrie la Accademia di Francia a Roma – Villa Medici. Expoziția a fost inaugurată pe 20 mai 2021.

Mircea Cantor. Foto: ANSA

Născut în anul 1977, la Oradea, Mircea Cantor este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români pe plan internațional, este pictor, regizor, sculptor, desenator și artist al avangardei conceptuale.

- Continuarea după publicitate -

Mircea Cantor. Foto: ANSA

Lucrările sale se încadrează în caracteristicile artei conceptuale, reunind multiple arii artistice.

Lucrările sale sunt un joc de metafore, Cantor nefiind fidel unui anumit tip de expresie artistică (pictură, sculptură sau video, de exemplu), ci mai degrabă un mixolog în funcţie de mesajul pe care doreşte să-l transmită.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Tu ai mânca doar pizza?”, a întrebat Cantor, făcând referire la artiştii „blocaţi” într-un singur mediu de exprimare. „Materialul se subordonează ideii. Totul în artă trebuie să fie ca o bombă atomică, să fie mereu acel efect de wow. Rezultatul de multe ori mă ia prin surprindere şi pe mine.”