Mirela și Angelina au înșelat mai mulți bătrâni din Italia cu peste 1 milion de euro. Cum operau cele două infractoare

Carabinierii din Torino au arestat în cursul dimineții de vineri, 4 septembrie 2020, două femei care sunt acuzate că au înșelat mai mulți pensionari italieni cu peste 1 milion de euro. Pe lângă cele două femei, care au fost închise în penitenciar, a fost pus sub arest la domiciliu și fiul uneia dintre ele, acuzat de complicitate.

Ana Mirela Pârvan, asistentă socială în vârstă de 43 de ani și de cetățenie română, în complicitate cu o italiancă de 52 de ani pe nume Angelina Principato, au reușit să intre în posesia a circa jumătate de milion de euro de la un singur bătrân. Pensionarul, internat într-un azil de bătrâni din Valperga, provincia Torino, le-a dat banii în mai multe tranșe, de-a lungul a circa 3 ani, după ce infractoarele l-au manipulat cu abilitate și l-au amenințat chiar că una dintre ele se va sinucide.

„Hai Giulio (nume inventat pentru a proteja identitatea bătrânului – n.r.), nu vezi că Angelina e supărată? Nu o supăra, Angelina are nevoie de bani”, îi spunea Mirela Pârvan pensionarului, citată de ziarul La Stampa.

Cele două femei îi susțineau că banii erau necesari pentru a debloca, din punct de vedere legal, o moștenire pe care Angelina Principato urma să o primească de la o rudă din Calabria și că-i va înapoia bătrânului după ce va primi averea. Pentru a-l convinge pe bărbat să le dea diferite sume de bani de-a lungul timpului, infractoarele l-au și pălmuit, iar cu altă ocazie italianca l-a amenințat că se va spânzura în fața lui dacă nu-i dă banii.

„De față cu Mirela Pârvan, prietena ei, după ce și-a pus o frânghie în jurul gâtului, Angelina s-a urcat pe un scaun și a amenințat că se va sinucide dacă nu-i dau banii. Pentru a evita orice tip de discuție, m-am dus la primul bancomat și am scos circa 1.000 de euro pentru a-i da femeii”, a povestit Giulio.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, din 2016 și până în 2019, pensionarul a tot repetat acest gest. Uneori dându-le celor două femei bani gheață, alteori făcând transferuri bancare. Până a ajuns la o sumă de circa jumătate milion de euro. Și Giulio nu este singura victimă.

Mirela, Angelina și fiul acesteia din urmă, Francesco Natale Gigliotti – în vârstă de 24 de ani, operau în acest mod încă din anul 2011, spun anchetatorii. Cu toate acestea, autoritățile au fost sesizate în legătură cu o astfel de înșelăciune abia în luna ianuarie a acestui an, când fiul unei victime a depus o plângere la carabinierii din localitatea Agliè de lângă Torino.

Conform celor relatate de denunțător, tatăl său, care avea 80 de ani, nu a avut niciodată probleme financiare fiindcă a economisit bani o viață întreagă. La un moment dat, însă, pensionarul i-a cerut fiului său un împrumut de 6.000 de euro pentru a plăti o anumită doamnă Volpe de la Tribunalul din Ivrea pentru deblocarea unei moșteniri pe care Angelina Principato ar fi trebuit să o primească. Bătrânul preciza, de asemenea, că pe această Angelina a cunoscut-o în azilul de bătrâni unde era internat și că era prietenă intimă cu cumnatul său, Giulio (același de la care infractoarele reușiseră să obțină deja sute de mii de euro).

Fiul victimei a verificat cele relatate de tatăl său și a descoperit că respectiva doamnă Volpe nu există la Tribunalul din Ivrea, așa că a mers direct la carabinieri și a denunțat cele întâmplate. Militarii au deschis astfel o anchetă și au aflat de la tatăl denunțătorului că Angelina Principato și cumnatul bătrânului, Giulio, au început un raport sentimental în anul 2011 când femeia italiancă lucra ca îngrijitoare la azilul unde cei doi pensionari erau internați. Același rol, de îngrijitoare, îl avea și Mirela Pârvan în cadrul structurii respective.

Pe lângă cei doi bătrâni menționați mai sus, Mirela, Angelina și Francesco au înșelat alte trei persoane, bărbați în vârstă cunoscuți în baruri sau în săli de dans. În total, cei trei au reușit să obțină de la acești cinci pensionari de-a lungul timpului peste 1 milion de euro, iar o parte din bani i-au folosit fie pentru a face diferite achiziții, printre care un Ford C Max, un Fiat Sedici și un Audi TT, precum și un imobil situat pe via Frassinetto 26 din Pont Canavese, unde rezultă rezidentă și femeia română. O altă parte din bani a fost cheltuită la cazinoul din localitatea Saint-Vincent, provincia Aosta, mai precizează sursa citată.

Angelina Principato și Mirela Pârvan au ajuns astfel după gratii în cursul zilei de ieri, iar Francesco Natale Gigliotti a fost pus sub arest la domiciliu.