Mister în cazul morții mamei românce din Italia. Nu se știe dacă a murit înecată

Nu există certitudinea că Anica Panfile, o româncă în vârstă de 31 de ani, rezidentă în Treviso și mama a patru copii, găsită moartă într-o curbă a râului Piave, în Spresiano, a murit înecată. Pe față avea o zgârietură profundă, iar în partea din spate a capului, la baza craniului, prezenta răni suspecte.

1200-202305231404
Anica Panfile, moartă în Italia la numai 31 de ani. Patru copii mici au rămas fără mamă

Pentru a exclude orice îndoială, procurorul Valeria Peruzzo a ordonat autopsia corpului Anicăi, informează Il Gazzettino.

Examinarea va fi efectuată astăzi de medicul legist Antonello Cirnelli, pentru a clarifica dinamica acestui incident. Inițial s-a presupus că Anica s-a sinucis aruncându-se în râul Piave, dar după inspecția cadaverică autoritățile au devenit circumspecte.

Corpul prezenta în zona occipitală (la baza craniului) răni suspecte, iar pe față avea o zgârietură profundă. Nu este exclus ca acestea să-i fi fost cauzate de căderea în râu, dar rezultatul autopsiei va clarifica natura lor.

Corpul, care ar fi stat în apă pentru câteva zile, nu prezintă semnele caracteristice ale unui înec, care constau într-un fel de reflux, sau „bulă” de apă. Aceasta ar putea sugera că femeia a ajuns în apă deja fără viață.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un alt detaliu interesant este că, joi, în ziua dispariției, Anica nu a ajuns la serviciu, așa cum s-a crezut inițial

Anica Panfile a dispărut joi, 18 mai, după ce a părăsit casa din Treviso în care locuia cu partenerul său, una dintre cele patru fiice (celelalte sunt în România cu rudele) și mama ei foarte bolnavă, pentru a merge la muncă. Ea făcea curățenie în case private și în acea dimineață trebuia să lucreze într-o locuință din Arcade. Însă nu a ajuns niciodată acolo.

Procuratura dorește să înțeleagă dacă rănile prezente pe fața și capul femeii ar putea fi rezultatul căderii pe care aceasta ar fi avut-o aruncându-se de pe viaductul autostrăzii, care se află la mică distanță de locul în care corpul a fost găsit de un pescar, patru zile după dispariția tinerei femei.

Totuși, rămâne un dubiu: Anica Panfile nu avea permis de conducere și nu conducea mașina. Ea se deplasa cu transportul public pentru a ajunge la casele în care presta servicii ca menajeră. Cum a ajuns pe autostradă, pe jos, rămâne un mister.