Cadavru decapitat găsit într-un râu din Italia. Ar putea fi al Andreei Rabciuc, românca dispărută în urmă cu o lună

O legătură sumbră fac autoritățile italiene între cadavrul mutilat al unei femei fără cap, găsit într-o geantă pe malul râului Po’, la Occhiobello (Rovigo), și dispariția tinerei românce Andreea Rabciuc, despre care nu se mai știe nimic de peste trei săptămâni.

Trupul nud, fără cap, și o parte din brațe, au fost găsite într-o geantă de voiaj care a fost adusă la mal de ape și se afla într-o stare bună de conservare. Femeia ar fi fost decedată de mai puțin de o lună, conform Il Gazzettino.

Cadavrul găsit în geantă a aparținut unei femei de aproximativ 30 de ani, cu piele albă, care a fost dezbrăcată, decapitată, mutilată, pusă în geantă în poziție fetală și aruncată în Po’.

Era îmbrăcată într-o rochie mov cu paiete. Medicul legist a putut stabili că este vorba despre cadavrul unei femei doar după conformația cutiei toracice.

Detaliile care ar sugera că trupul găsit pe malul râului Po ar fi cel al româncei Andreea Rabciuc sunt următoarele: cadavrul găsit se afla într-o stare bună de conservare și era în apă de mai puțin de o lună, dar mai ales mutilarea brațelor din care lipsesc anumite porțiuni și absența capului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Andreea avea tatuaje pe brațe și părul albastru, elemente după care ar fi fost imediat recunoscută și pe care criminalul le-ar fi eliminat tocmai din acest motiv.

Deocamdată este doar o ipoteză, au declarat autoritățile, în baza persoanelor dispărute care ar putea corespunde ca vârstă, sex, culoare a pielii. Se fac cercetări pentru a se stabili dacă Andreea Rabciuc are legătură cu macabra descoperire făcută marți, 5 aprilie.

Cazul dispariției Andreei Rabciuc

Andreea Alice Rabciuc, tânăra româncă de 27 de ani, rezidentă la Jesi, în provincia Ancona, care a dispărut sâmbătă, 12 martie, după o ceartă cu iubitul ei, nu a fost găsită până la acest moment.

Andreea petrecuse noaptea cu niște prieteni, într-o cabană situată pe câmpurile agricole din localitatea Castelplanio, iar de atunci nimeni nu mai știe nimic de ea.

Căutările organizate de carabinieri și pompieri, cu sprijinul voluntarilor de la Protecția Civilă au fost inutile. Autoritățile au deschis o anchetă, menționează Ancona Today.

Un caz plin de mister, prezentat la Chi l’ha Visto, emisiunea de pe RAI 3 care se ocupă cu astfel de subiecte. Cercetările sunt axate în jurul următoarelor elemente: un telefon mobil, o postare pe Facebook plină de resentimente scrisă de actualul iubit, o mamă disperată și un fost iubit.

Telefonul mobil

Vineri, 11 martie, Andreea a mers la cabană împreună cu niște prieteni și cu iubitul său, Simone. Andreea însă se comporta în mod ciudat, era tăcută și îi trimitea mesaje fostului ei iubit, Daniele, care a confirmat acest lucru.

Timpul petrecut vineri în cabană a fost marcat de certurile dintre Andreea și Simone. Francesco, proprietarul cabanei, a povestit:

„S-au certat continuu, dar ea era mai tăcută. La un moment dat abia așteptam să plece. Sâmbătă dimineața, trebuie să fi fost ora 7:00, am văzut-o pe fată plecând spre stradă. Dar am înțeles că iubitul ei i-a păstrat telefonul, a lăsat-o să plece fără celular.”

Tânărul a ținut telefonul mobil al fetei până duminică după amiază, când i l-a dus mamei.De ce i-a oprit Simone telefonul? De ce a întârziat să denunțe dispariția iubitei sale?

La aceste întrebări Simone a răspuns astfel: „Nu i-am confiscat eu telefonul, ea mi l-a pus în buzunar. Nu este pentru prima dată când Andreea dispare așa, fără să spună nimic, la nimeni. Am vrut să o sun pe mama ei să vină să o ia de la petrecere, dar Andreea a fugit. Deseori când ne certăm ea fuge, de aceea nu m-am îngrijorat prea tare.”

Postarea de pe Facebook

Cu opt zile înainte de dispariția tinerei, Simone, dezamăgit de o postare publicată de Andreea, nu și-a mai stăpânit furia și a publicat la rândul lui o postare plină de ură la adresa iubitei sale, însoțită de fotografia unui closet. El a scris:

„Acesta este tronul potrivit pentru tine
Murdar de piș… și plin de căc…
Îți doresc să ai parte toată viața de ceea ce găsești în el
O mincinoasă oportunistă periculoasă nerecunoscătoare nepăsătoare „prea ușoară prea mult pentru toți și, din păcate, pentru ea distrusă…
Din fericire, pentru mine moartă !!!
E adevărat că Dumnezeu există și din când în când pune fiecare clovn în circul său
Iar în circul meu, tu nu vei mai intra
Încearcă doar… Încearcă Miss Sigură pe Tine
Va fi o plăcere să le demontez pe toate, ale tale și doar ale tale presupuse certitudini”

La sfârșitul postării Simone a scris în limba română: „La revedere pentru totdeauna” și a încheiat din nou în limba italiană scriind „Regina pu..i”.

Simone inițial nu a recunoscut că textul de mai sus i-a fost adresat iubitei sale: „E o postare veche, nu are nicio legătură”. Apoi a admis că de fapt se referea la Andreea: „E o prostie oarecare pe Facebook – a spus el – doar o postare ca răspuns la ceva ce ea a scris după o ceartă de-a noastră”.

Tânărul italian a mărturisit că „ne certam foarte des, o zi da și una nu, dar ea se întorcea întotdeauna.” Apoi, de parcă n-ar ști că fata a dispărut întreabă: „Cum, nu e la mama ei acasă?”

„Oricum, nu cred că în zona aia ar fi vreun maniac care s-o fi răpit”, a mai spus el. „După mine ea s-a îndepărtat cu vreo mașină de ocazie, dar sunt cam multe zile de când a dispărut, merită să fie căutată.”

O mamă disperată

Georgeta este mama tinerei. Femeia s-a închis de o săptămână într-o tăcere deplină. Carabinierii, care continuă căutările, i-au recomandat poate să nu dea interviuri? Ultima sa postare pe Facebook a fost pe 31 martie când a lansat un apel disperat pentru Andreea:

„Iubirea mea, au trecut prea multe zile, unde ești? Orice s-a întâmplat, să știi că împreună putem rezolva. Mi-e atât de dor de tine și abia aștept să te îmbrățișez din nou. Sufăr prea mult, vă rog ajutați-mă să o găsesc”.

Fostul iubit

Daniele este fostul iubit cu care Andreea mai păstra legătura. Legătura dintre viața veche și cea nouă, dintre trecut și prezent. Daniele este foarte îndurerat de dispariția fostei sale iubite:

„Andreea voia să-și schimbe viața, în seara dinaintea dispariției mi-a trimis un mesaj prin care îmi spunea ca a doua zi să trec să o iau de acolo. Voia să petreacă o lună de zile în pace, la mine sau la mama ei, apoi să plece și să nu-i lase niciodată pe anumiți oameni să știe unde se află.”

Sâmbătă dimineață Daniele a încercat să o contacteze: „I-am scris un mesaj, dar sunt sigur că cel care mi-a răspuns a fost de fapt actualul ei prieten.”

El este îngrijorat că i s-a întâmplat ceva grav fostei sale iubite: „Dacă nu i s-ar fi întâmplat nimic, m-ar fi contactat deja. Am speranța de a o putea îmbrățișa din nou, o speranță care nu va muri niciodată”.

Ce s-a întâmplat cu Andreea Rabciuc?

Ipotezele sunt multe și toate sunt examinate de anchetatori. Inițial, după cum au confirmat chiar și carabinierii, toți s-au gândit la o îndepărtare voluntară. Dar acum, zi după zi, ipoteza este cea a unui scenariu diferit și cu siguranță sumbru.

Carabinierii, Protecția civilă și pompierii au organizat căutări care până acum nu s-au bucurat de succes, de tânăra româncă nu s-a găsit nici urmă!

Andreea are 1,68 metri înălțime, ochi căprui, păr șaten. În momentul dispariției ar fi fost îmbrăcată cu o geacă albă, bluză gri cu un desen Tom & Jerry imprimat pe față și o pereche de blugi cu același desen. De asemenea, purta o pereche de încălțăminte de culoare albastră și avea un rucsac verde fluorescent de mici dimensiuni.

Ca semne particulare, tânăra de 27 de ani are diferite tatuaje pe corp și pe degetele mâinii stângi. Cine a văzut-o sau are informații este rugat să se adreseze carabinierilor, la 112 sau Poliției, la 113.

Distribuie acest articol