Moartă din cauza dietei. O femeie a slăbit 16 kg pentru nunta fiicei sale, dar a decedat brusc după ce s-a simțit rău

O femeie australiană de 56 de ani, Trish Webster, a decedat în urma complicațiilor provocate de o dietă pentru slăbire pe care a urmat-o în dorința de a arăta bine la nunta fiicei sale.

Conform relatărilor soțului său, femeia a pierdut 16 kilograme în cinci luni, luând două medicamente prescrise, dar a început să sufere de diaree și stare de vomă.

În ziua fatidică, bărbatul a fost martorul colapsului soției sale, observând o „substanță maro” ieșindu-i din gură.

În ciuda eforturilor sale de resuscitare și a apelului la serviciile de urgență, femeia nu a mai putut fi salvată, decedând cu câteva luni înainte de nunta fiicei lor.

Endocrinologa Kathryn Williams, într-un interviu pentru Mirror, a subliniat că există dovezi crescânde că ingredientul activ din medicamente precum Ozempic poate cauza complicații digestive și a atras atenția că pacienții trebuie informați despre aceste riscuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, a menționat că în cazul vărsăturilor recurente, tratamentul trebuie întrerupt imediat.

În urma acestui eveniment tragic, soțul îndurerat a decis să intenteze o acțiune legală, susținând că soția lui nu a fost suficient de informată despre pericolele tratamentului și astfel a ignorat semnele de avertizare ale efectelor secundare pentru mai multe săptămâni.

Familia îndoliată cere acum ca responsabilii să fie trași la răspundere pentru pierderea suferită.