Moarte bizară pentru un român din străinătate, ucis de o antilopă într-o grădină zoologică

Un bărbat român, care era plecat la muncă peste hotare, a murit într-o grădină zoologică din străinătate după ce a fost atacat de o antilopă Eland. Antilopele Eland pot ajunge până la o înălțime la greabăn de 180 de centimetri și o greutate de peste 1.000 de kg.

Antilopă Eland. Foto: infoactual.ro

Tragicul eveniment s-a petrecut duminică, 28 august 2022, în incinta unei grădini zoologice din provincia Öland, care este a doua cea mai mare insulă din Suedia, relatează publicația locală Expressen. Conaționalul nostru, în vârstă de 58 de ani, lucra acolo ca îngrijitor de animale și a fost descris de managerul instituției, Richard Berglund, ca fiind un angajat foarte bun, cu o vastă experiență în manipularea antilopelor Eland.

„Este o mare pierdere pentru parc. Un îngrijitor de animale, un prieten care ne era alături de mulți ani”, a declarat Berglund, care a fost martor la dramaticul incident. Polițiștii suedezi au deschis o anchetă imediat după decesul românului, investigațiile fiind finalizate la sfârșitul săptămânii trecute. Din documentele depuse de conducerea grădinii zoologice la Agenția pentru Protecția Muncii reiese că totul s-a desfășurat foarte rapid.

Îngrijitorul român de animale și managerul grădinii, Richard Berglund, aduceau animale din savană către adăposturi, după închiderea programului de vizite, când conaționalul nostru a fost atacat. Berglund a declarat că una dintre cele două antilope Eland care se află în grădină zoologică din Öland a atacat inițial un struț, acesta din urmă fugind înspre zona în care se afla bărbatul român.

Nu se știe de ce antilopa a decis să atace struțul, dar cert este că, în final, cel atacat de antilopă a fost îngrijitorul român, animalul înfingându-și coarnele în corpul bărbatului de 58 de ani și provocându-i astfel decesul. Managerul parcului zoo a declarat că este posibil ca antilopa să fi fost agitată din cauza unei furtuni care se apropia cu descărcări electrice, dar că, în general, aceste animale nu sunt agresive și sunt prietenoase cu oamenii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Despre acest caz s-a informat și ambasadorul României în Suedia, Daniel Ioniță, care a afirmat pentru presa locală că rudele victimei, sosite din alte țări europene după aflarea tristei vești, au primit asistență din partea personalului consular al Ambasadei. „Am fost contactați de familia bietului om”, a spus Ioniță, care a declarat și că membrii familiei au primit o listă cu avocați, traducători și firme de transport funerar.