Moarte cutremurătoare pentru un român din Italia, prins în capcana unui container de haine uzate

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani a fost găsit mort după ce a rămas blocat într-un container pentru haine uzate din localitatea Canonica d’Adda, provincia Bergamo din Lombardia.

Tânărul se numea Constantin Antonie și era rezident în Fara Gera d’Adda, unde locuia alături de câteva rude, la doar câteva sute de metri de locul tragediei, informează Prima Bergamo.

Constantin Antonie nu avea antecedente penale și nu era cunoscut de autorități, fapt care a complicat inițial identificarea sa, mai ales că nu avea asupra sa niciun document de identitate.

Incidentul nefericit s-a petrecut în noaptea de luni, 6 mai, în jurul orei 2:00, când tânărul a escaladat gardul ce desparte o zonă amenajată pentru colectarea și sortarea deșeurilor de o proprietate privată și s-a îndreptat către un container de culoare galbenă, destinat colectării hainelor uzate.

Încercând să intre în acesta, s-a blocat cu capul și brațele în contanier, până la nivelul toracelui, realizând prea târziu că nu mai poate ieși.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El nu a mai putut nici să avanseze mai departe în interior, nici să se retragă.

În ciuda eforturilor de a atrage atenția cu strigăte, zona industrială izolată nu i-a permis să fie auzit.

Corpul său a fost descoperit aproximativ șase ore mai târziu de un trecător, care inițial a crezut că vede haine aruncate neglijent, dar a observat ulterior că erau picioarele victimei.

Descoperirea sa a declanșat imediat apelul la serviciile de urgență.

Potrivit medicului de pe ambulanță sosit la fața locului, cauza decesului a fost asfixia prin comprimarea diafragmei.

Costantin purta un ceas digital și avea un telefon mobil descărcat în buzunar, inaccesibil din poziția în care se afla blocat.

Investigațiile continuă, iar familia tânărului este așteptată să facă recunoașterea formală a corpului la morga spitalului din Bergamo.

Procuratura a deschis un dosar de anchetă și se așteaptă să fie dispusă efectuarea unei autopsii pentru clarificarea circumstanțelor tragicei întâmplări.

Containerele pentru colectarea hainelor uzate sunt de obicei proiectate cu o deschidere destul de mică la partea superioară pentru a preveni extragerea ilegală a obiectelor depozitate.

Unele containere au mecanisme interne care previn extragerea obiectelor depozitate. Aceste mecanisme pot fi sub formă de clapete sau alte sisteme care permit intrarea obiectelor, dar blochează accesul invers. În timp ce tânărul din cazul de față încerca să se miște mai adânc în container sau să se retragă, mecanismul ar fi putut funcționa împotriva lui.