Moarte dramatică la numai 22 de ani pentru o româncă din Italia. „După ce au apărut simptomele a fost un calvar”

Zâmbetul ei s-a stins pentru totdeauna. La numai 22 de ani, Andreea Calatoaie lasă în urma sa o întreagă familie îndurerată, precum și comunitatea în mijlocul căreia a petrecut ultimii ani din viață, în localitatea Dolo de lângă Veneția.

Andreea Calatoaie, răpusă la numai 22 de ani de o boală foarte rară. Foto: Facebook

Tânăra noastră conațională, scrie ziarul local La Nuova Venezia, a luptat cu foarte mult curaj, susținută de iubirea necondiționată a familiei sale, după ce a aflat că suferă de boala Addison, o afecțiune rară care apare atunci când glandele suprarenale nu produc cortizol si aldosteron. După ce a absolvit liceul tehnico-comercial Maria Lazzari din Dolo și a obținut diploma de maturitate, visul Andreei era să meargă la facultate, dar această boală cruntă i-a afectat atât de tare corpul încât n-a mai reușit să se înscrie.

„Din nefericire pentru fiica mea, după ce au apărut simptomele și am reușit să înțelegem despre ce este vorba, a fost un calvar. Am dus-o peste tot pentru a încerca să găsim o soluție împotriva bolii care i-a distrus corpul în scurt timp. Am efectuat foarte multe consultații medicale, dar situația s-a complicat tot mai tare și, în cele din urmă, miercuri (3 martie 2021 – n.r.) a murit la Scorzè”, a povestit Nicu, tatăl îndurerat al tinerei de 22 de ani, citat de ziarul italian.

La Scorzè, Andreea și-a petrecut ultimele săptămâni din viață, într-o structură sanitară numită „Centro Servizi Anni Sereni”. Acolo, personalul i-a acordat îngrijirile de care avea nevoie în partea cea mai dificilă din viața ei, până la moarte.

Tragica veste a afectat toată comunitatea din Dolo, atât română cât și italiană, și a fost un șoc pentru multe persoane.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Am avut-o ca elevă pe această fată în primii ani de liceu. Era o tânără exemplară, mereu atentă, studioasă, cu o mare voință de a învăța. Toți foștii ei profesori, colegi și colege de clasă care au cunoscut-o, sunt alături de familie”, a declarat fosta vicepreședintă a liceului, Donatella Calzavara.

Slujba religioasă pentru înmormântarea tinerei noastre conaționale va avea loc luni, 8 martie 2021, la ora 10:30, la biserica ortodox din cadrul spitalului din Mirano, mai scrie sursa citată. Andreea lasă în urma sa îndurerați mama Vica, tatăl Nicu, sora Claudia, cumnatul, nepoții, unchii și mătușile. Corpul ei va fi îngropat apoi în cimitirul din Dolo.