Moarte dramatică pentru o româncă din Italia, în Săptămâna Mare. A murit în somn, intoxicată cu monoxid de carbon

Gabriela Bîrgăoanu, o româncă în vârstă de 47 de ani stabilită în Italia, a fost găsită fără viață în casa sa din localitatea Alto Reno Terme, în provincia Bologna din Emilia-Romagna.

190035786_1430614273960082_3767238586375619670_n
Gabriela Bîrgăoanu, 47 de ani, găsită moartă în locuința sa. Sursă foto: Il Resto del Carlino/Facebook.

Tragicul eveniment s-a petrecut în noaptea de 29 spre 30 aprilie 2024, informează publicația Il Resto del Carlino, când Gabriela a fost ucisă de emanațiile de monoxid de carbon provenite de la o sobă defectă.

Gabriela trăia de mulți ani în zona muntoasă a provinciei Bologna, împreună cu fiica sa. În noaptea fatidică, la momentul decesului, ea nu era singură în casă, ci se mai aflau câțiva membri ai familiei veniți din Grecia pentru a sărbători Paștele împreună.

Ceilalți membri ai familiei sale au fost cazați în camere separate, iar Gabriela s-a retras într-o cameră de oaspeți unde a avut loc tragedia.

Este posibil ca, din cauza scăderii temperaturilor din ultima săptămână, să fi decis să pornească soba pentru a încălzi camera.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conaționala noastră a murit în somn, fără a-și da seama de nimic. Alarma a fost dată în dimineața următoare de rudele aflate în casă, iar la fața locului au sosit pompierii din Gaggio Montano și Vergato, alături de carabinieri și personalul medical de pe ambulanță.

Medicii au încercat din răsputeri să o resusciteze, însă fără succes. După ce a fost stabilită cauza morții, procurorul a dispus predarea trupului neînsuflețit către familie, pentru organizarea funeraliilor.

Gabriela era o persoană binecunoscută în comunitate, fiind activă și creativă. De-a lungul anilor, ea a lucrat ca bucătăreasă și chelneriță, iar ulterior s-a orientat către activități independente, precum mici reparații de croitorie și grădinărit, mai precizează sursa citată.

Comunitatea locală și-o amintește pe Gabriela ca pe o persoană discretă și generoasă, iar moartea ei a lăsat un gol imens în această mică localitate.