Moarte fulgerătoare pentru un preot român din Italia. Lasă îndurerate în urma sa soția și fiica de 14 ani

Comunitatea românească creștin-ortodoxă din Cremona, provincia cu același nume din regiunea italiană Lombardia, se află în doliu după moartea subită a părintelui Doru Fuciu.

FUCIU_004-1690639406941.jpg--cordoglio_per_padre_fuciu__parroco_della_chiesa_romena_ortodossa
Preotul Doru Fuciu. Sursă foto: laprovinciacr.it

Parohul, informează publicația locală La Provincia Cremona, a decedat în această dimineață de 29 iulie 2023, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutățit în mod brusc, ceea ce a condus la internarea acestuia într-un spital din Milano.

Părintele Fuciu, în vârstă de 53 de ani, lasă în urma sa îndurerate soția, Viorica, și fiica, Teofana, în vârstă de 14 ani.

Episcopul Antonio Napolioni, din partea Diecezei Cremona, și-a exprimat durerea într-o scrisoare adresată familiei lui părintele Fuciu și comunității ortodoxe române din Cremona.

Profund afectat și îndurerat de vestea decesului părintelui Fuciu, Napolioni se alătură durerii și rugăciunii familiei și credincioșilor comunității ortodoxe române.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În mesajul său, el a amintit de numeroasele momente de fraternitate sinceră și de comuniune în credință pe care a avut ocazia să le împărtășească cu părintele Doru și cu toți membrii comunității.

Episcopul a adăugat că aceste momente vor fi mereu în memoria sa ca semne și semințe ale adevăratului ecumenism creștin și nu vor fi uitate de Domnul, în ale cărui adâncimi de dragoste se vede acum viața eternă a părintelui Doru.

Rămășițele pământești ale părintelui Doru Fuciu vor fi duse la biserica din via Litta a Borgo Loreto la data de 31 iulie, mai precizează sursa citată.

Slujba de înmormântare va fi oficiată de PS Siluan, episcopul Diecezei Ortodoxe Române din Italia.

De asemenea, la ceremonie va fi prezent și don Federico Celini, responsabilul pentru Ecumenism și dialogul interreligios al Diecezei.