Moarte tragică în Italia pentru doi frățiori români de 6 și 7 ani, găsiți fără viață într-un bazin de irigații

Doi copii români, în vârstă de 6 și 7 ani, care erau frați, au dispărut din locuința lor situată în localitatea Manfredonia (provincia Foggia din Puglia) în după-amiaza zilei de marți, 11 iunie 2023, în condiții misterioase, în timp ce părinții lor se odihneau.

Aflați în căutările disperate ale celor mici, conaționalii noștri au făcut o tragică descoperire: trupurile fără viață ale micuților au fost găsite într-un bazin de irigații din zonă.

Potrivit presei locale, părinții români au anunțat dispariția copiilor imediat, iar căutările au fost concentrate de la bun început în localitatea Fonterosa, situată între Manfredonia și Zapponeta.

il-luogo-del-ritrovamento-45629.660x368
Imagine de la locul dramaticei descoperiri.

Din nefericire, în jurul orei 00:00, corpurile celor doi frățiori, Daniel și Ștefan, au fost găsite de scafandri în interiorul unui bazin de irigații din zonă, unde erau în curs de desfășurare căutările pompierilor.

„O intervenție dramatică”, au descris pompierii operațiunile care au dus la găsirea celor doi minori de 6 și 7 ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bazinul de irigații, adânc de aproximativ trei metri, este situat în fața casei familiei de români.

Există suspiciunea că cei doi copii ar fi intrat în bazin pentru a face o baie și a se răcori din cauza căldurii mari a zilei respective. Acest scenariu este susținut de găsirea papucilor celor doi copii în apropierea bazinului.

De asemenea, este de menționat faptul că gardul care înconjoară bazinul a fost deteriorat într-un punct, ceea ce a putut permite accesul celor mici în interior. Această descoperire a orientat imediat cercetările pompierilor către bazin.

Un detaliu care complică încă și mai mult situația este faptul că zona este slab iluminată. Pompierii și scafandrii care au intervenit au avut dificultăți în timpul căutărilor din această cauză.

După o căutare ce a durat până la miezul nopții, scafandrii au reușit să recupereze corpul primului copil, urmat la scurt timp de al doilea.

202307120955
Imagine de la locul tragediei.

Tragedia a lovit nu numai în inima celor doi părinți, cât și a tuturor localnicilor din Manfredonia.

Primarul localității, Gianni Rotice, a exprimat durerea întregii comunități într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„Tragedia celor doi frați ne-a șocat pe toți. Speram cu toții că vor fi găsiți sănătoși și nevătămați.

Ne rugăm pentru ei și mulțumim forțelor de ordine și tuturor celor care, în ciuda întunericului și a dificultăților logistice ale zonei, s-au dedicat imediat cu generozitate și profesionalism căutărilor.

Comunitatea din Manfredonia se unește în durere și cu multă afecțiune în jurul familiei celor doi frați.”

Ancheta continuă pentru a elucida împrejurările exacte ale acestei tragedii și nu se exclude nicio ipoteză, de la dorința de a se răcori pentru a scăpa de căldura verii, până la posibilitatea ca unul dintre copii să fi intrat în bazin în încercarea de a-l salva pe celălalt.

Distribuie acest articol